Zabava

Direktno.rs

10. 06. 2022. 18:00 1

Bajaga otpevao "21. vek" u rep maniru (VIDEO)

Bajaga i Instruktori iznenadio je publiku singlom "21. vek", uz tekstualni video na "Jutjubu". Nova pesma predstavlja prvi njihov diskografski trag posle albuma "Ovaj svet se menja" (2020), a tematski se, na neki način, naslanja upravo na naslovnu pesmu sa tog izdanja, jer govori o stvarima koje, poslednjih godina, potresaju planetu.

Zvučno, doduše, sada na malo drugačiji način, u rep maniru, međutim, oni koji pomno prate karijeru Momčila Bajagića, znaju da mu, s vremena na vreme, ni takav vid izražavanja nije stran. Bajaga samostalno potpisuje tekst, muziku je komponovao zajedno sa klavijaturistom Instruktora Sašom Loknerom, dok su za aranžman zaslužni Lokner i gitarista benda Marko Nježić.

"21. vek počeo je tek, a oni hoće sve da nas iznenade" - poručuje Bajaga u himničnom refrenu.

- Pesma '21. vek' je odraz ovog vremena u kojem živimo, i rezime svega ovoga što nam se dešava u protekle dve, tri godine. U prošlom veku smo imali veoma uspešnu pesmu "20. vek", a u ovom veku su se stvari malo promenile, pa sam imao potrebu da napišem i pesmu "21. vek". Ono što smo do sad doživeli u njemu, nije bilo tako lepo kao u dvadesetom, tako da je i pesma malo mračnija, u skladu sa mračnom realnošću - ističe Bajaga.

Bajaga i instruktori su koncertom na obodu Beograda, protekle subote, počeli letnju turneju. Publiku su, pored neizostavnih hitova, počastili i pesmama koje dugo, neke od njih i decenijama, nisu izvodili uživo - "Limene trube", "Nemoj da se zezaš sa mnom", "Kap po kap", "Bežiš od mene, ljubavi"...

Bendu predstoje koncerti u Rešetarima (11. jun), Bitolju (17. jun), Demir Kapiji (18. jun), Cirihu (25. jun), Mariboru (30. jun), a kasnije, tokom jula i avgusta, i u Banjaluci, Šibeniku, Vrnjačkoj Banji, Herceg Novom, Opatiji, Sežani... 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati