Slobodno vreme
27. 05. 2025. 10:30 0
Kako uzgajati PAPRIKE na terasi? Ne traže puno vremena, a ukus je fantastičan
Paprika u crvenoj, žutoj ili narandžastoj boji izuzetno je ukusna kada se jede sirova, a izgleda veoma dekorativno.
Zelene sorte paprika ipak slove za donekle gorče u odnosu na sorte drugih boja. I čili, manje poznat na našim prostorima, takođe možete da nađete u šarenim kombinacijama.
Relativno nove jesu specijalne sorte blagog ukusa koje se mogu jesti odmah čim se uberu sa grančice.
Inače, kao što je svima poznato, čili je vrlo ljut, pa samim tim i nije namenjen konzumiranju u sirovom stanju. Pored toga paprika je izuzetno bogata vitaminom C i neizostavni je sastojak zdrave ishrane.
Paprikama odgovaraju izuzetno sunčano stanište i bogato, hranljivo zemljište i dobra drenaža.
Vodite računa o tome da zemlja uvek bude vlažna, ali i da redovno otiče. Ako se dogodi da biljka klone, dodajte joj tečno đubrivo opšte namene.
A pored paprika u saksijama možete gajiti i krastavce.
Njegovi plodovi su omiljeno povrće u letnjim mesecima, jer nadoknađuju vodu i osvežavaju organizam tokom vrelih dana. Većina nas krastavac kupuje na pijaci, ali kada bismo znali da nam za njegovo uzgajanje nije potrebna ogromna bašta ili njiva, možda bismo se odlučili da ga gajimo i u kućnim uslovima.
Komentari 0
ostavi komentar