Slobodno vreme

Direktno.rs

10. 10. 2024. 17:58 0

Tajno dugme na prozoru će vas spasiti ove zime! Male cake profesionalnih majstora (VIDEO)

U većini domaćinstava staru drvenu stolariju zamenili su PVC materijalom. Osim što su lakši za „rukovanje“, bolje zadržavaju toplotu i lepše izgledaju, ovi prozori imaju i tajnu kvaku koja će vam uštedeti novac na grejanju zimi…

Svi znaju da ovaj tip prozora u vratima ima bolju izolaciju i energetski efikasniji, ali malo ko zna da su proizvođači osmislili način da se prilagode letnjim i zimskim temperaturama. Uz pomoć malog trika, leti će „ohladiti“, odnosno dozvoliti lagano strujanje vazduha, dok će zimi prozori biti praktično „zapečaćeni“ i neće propuštati hladan vazduh. U stvari, ovi prozori i vrata imaju letnji i zimski režim, a primena jednog ili drugog u odgovarajuće vreme drastično će smanjiti vaš račun za struju.

Ako niste znali gde je tajno „dugme” koje prebacuje iz jednog režima u drugi, majstori su dali objašnjenje. Otvorite prozor i potražite šraf na strani gde je ručka. Uzmite imbus ključ i zategnite zavrtanj, okrećući ga prema unutra. Na taj način ćete biti bliže unutrašnjim i spoljašnjim prozorima i vazduh neće prolaziti, a vaš dom će biti mnogo topliji. Veoma je važno znati da ne treba ni slučajno držati prozor u ovom režimu tokom cele godine, jer će tako guma brže propasti.

Kako da znate na koji režim vam je prozor podešen?

Stavite list papira između okvira i krila prozora i zatvorite ga. Ako uspete da izvučete papir bez poteškoća, onda je vaš prozor u letnjem režimu. Ako ne može da se izvuče, na zimskom je!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati