Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

24. 06. 2024. 07:00 0

Zašto pilotima nije dozvoljeno da imaju brade?

Jeste li ikada videli bradatog pilota? Najverovatnije ne, jer većina aviokompanija ne voli brade. Prema rečima portparola američke Federalne uprave za avijaciju (FAA), brada i brkovi mogu značajno da utiču na bezbednost u avionima.

- Nemamo nikakve propise koji zahtevaju od pilota da budu dobro obrijani, ali mnoge aviokompanije zahtevaju da piloti budu bez brade ili sa minimalnim bradama kako bi maske za kiseonik pravilno pristajale ako moraju da se nose - objasnio je portparol FAA.

On je dodao da je zahtev da maske za kiseonik budu funkcionalne, a aviokompanije mogu tražiti da piloti budu dobro obrijani ili da imaju malu bradu kako bi se to obezbedilo.

U kompaniji Delta erlajns pilotima je zabranjeno da imaju bradu i brkove kako bi maska ​​za kiseonik bolje pristajala, a sličnu politiku ima i Amerikan erlajns.

- Ne dozvoljavamo pilote s bradom u aktivnoj službi, jer je bezbednost jedna od najvažnijih stvari u našoj industriji - objasnio je portparol kompanije.

Kako prenosi Njujork Post, ova pravila proizilaze iz studije pod nazivom "Uticaj brade na performanse maske za kiseonik" koju je sprovela FAA 1987. godine. Tada su otkrili da piloti s bradom ne mogu brzo da stave masku za kiseonik, niti osećaju da li dobro naleže na lice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Triput seci, jednom meri

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati