Slobodno vreme

Direktno.rs

15. 06. 2024. 17:10 0

Da vam ruže i orhideje cvetaju kao lude: Potreban je sastojak koji stalno bacate

Trikova koji će pomoći našem cveću da cveta lepo, bujno i zdravo nikada nije previše, a posebno su korisni kada je reč o prirodnim rešenjima, i to s namirnicama koje svi imamo kod kuće.

Ruže su kraljice vrta koje nemaju konkurenciju – oduševljavaju i mirisom i raskošnim bojama i izgledom, a svaki savet koji će omogućiti da cvetaju još lepše itekako je dobrodošao.

Grm predivnih ruža će izgledati odlično u svakoj bašti, a jedna svakodnevna namirnica, to jest njen deo koji inače bacamo, mogao bi vaše ruže podstaći na još bolje i lepše cvetanje.

Banane su spas za cveće

Reč je o kori mnogima omiljenog voća – banane. Da je voda u kojoj je odstojala kora banane dobra za orhideje, to već znamo, ali otpaci ovog voća mogu pospešiti i rast i cvetanje i drugog cveća, a među njima su i ruže.

Naime, banane su bogate kalijumom koji jača otpornost ruža i daje sjajnije lišće, a ujedno sprečava pojavu smeđih listova i uvelih grana. Tu su još i kalcijum, gvožđe, bakar i mangan, a od njih će ruže još lepše procvetati.

Stavljanje kore banane na zemlju u blizini korena biljke ruže je najjednostavniji način za povećanje nivoa kalijuma, a koru je bitno usitniti jer se tako smanjuje vreme potrebno da se kora razgradi, omogućujući pritom kalijumu da pre stigne do vaših biljaka.

Nakon što stavite komade kore oko korena ruža, dobro ih zalijte, što će podstaći da se kora razgradi u zemlji i još brže dati rezultate. Ovaj će trik pomoći i mini ružama, piše Zadovoljna.hr.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Po starom, tradicionalnom receptu

Anketa

Da li će Srbija proći grupu na Evropskom prvenstvu?

Rezultati