Slobodno vreme

[ Izvor: Mediji ]

07. 03. 2024. 05:33 0

Instagram uveo novinu koji su svi čekali

Instagram je najavio novu funkciju koja vam omogućava da uređujete direktnu poruku - sve dok shvatite svoju grešku u roku od 15 minuta.

Dugme za uređivanje će se pojaviti kada pritisnete i držite poruku i možete da promenite svoj odgovor. Aplikacija obaveštava primaoca da je poruka izmenjena, ali mu neće reći šta je promenjeno. Pre ovog ažuriranja, korisnici su morali da ponište poruku, što je dovelo do njenog brisanja, ako su želeli da ponište svoje greške.

Takođe možete da isključite potvrde o čitanju ako ne želite da neko zna da ste videli njegovu poruku. Može se primeniti na određene ljude ili na sva vaša ćaskanja. Potvrde o čitanju se mogu promeniti tako što ćete otići na „poruke i odgovori na priče“ u podešavanjima naloga i isključiti dugme Potvrde o čitanju.

Takođe ćete uskoro moći da zakačite tri niti poruka na vrhu prijemnog sandučeta. Umesto da skrolujete kroz gomilu poruka, poruke od onih sa kojima govorite možete zadržati na vrhu.

Meta uvodi druge nadogradnje DM-a, kao što je omogućavanje korisnicima da na poruke odgovaraju nalepnicama, gifovima, video zapisima i glasovnim beleškama, kao i omogućava im da prilagode svoju pozadinu ćaskanja - slično funkcijama dostupnim na WhatsApp-u.

Razmena poruka je postala glavni prioritet za Instagram pre nekoliko godina pošto je prestala da bude samo aplikacija za deljenje fotografija. Mnogi ljudi koriste DM za deljenje sadržaja umesto da dele na glavnom fidu ili pričama. Još 2022. godine, Mark Zakerberg je u pozivu za zaradu rekao da se milijarda kolutova deli svaki dan preko DM.

Zakerberg je dodao da razmena poruka predstavlja "veliku priliku za monetizaciju" za Metu, posebno putem reklama. Direktna razmena poruka takođe omogućava kreatorima sadržaja da zarade novac putem grupnih ćaskanja samo za pretplatnike ili da ponude plaćena partnerstva sa brendovima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati