Slobodno vreme

Direktno.rs

25. 05. 2022. 06:00 21

Vraća se "Ponika": Paprena cena omiljenog YU bickla

Proizvodnja legendarnog bicikla "Poni" počela je u Sloveniji. Koncern Gorenje otkupio je prava na proizvodnju "Poni" bicikla od ljubljanske fabrike Rog koja je pre više godina otišla u stečaj.

Na nekadašnjem jugoslovenskom tržištu, popularna "ponika" koju su po italijanskoj licenci proizvodili Slovenci prodavaće se u modernizovanoj verziji, ali uz cene za koje neki misle da su previsoke.

Bicikli će se praviti u više verzija i od različitih materijala, a cena osnovnog modela biće 329 evra, dok će najskuplji "premium" model s dodatnim komponentama koštati celih 789 eura, objavili su slovenački mediji.

Distribuira ih kompanija BTC, a proizvod Fabrika Gore kolesa, u saradnji sa Gorenjem iz Velenja u čijim se pogonima i montira.

Modernizovani "Poni" pod nazivom Gor kolesa namenjen je za sve uzraste, a kupci mogu da biraju između tri modela u 28 različitih kombinacija.

Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će morati na isporuku da čekaju nekoliko meseci, tvrdi mariborski list Večer.

Kompanija najviše računa na kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

Starije generacije koje su učile su da voze bicikl upravo na ovom modelu, obradovaće se ovoj vesti, ali ne i ceni, koja je za većinu stanovništva previsoka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 21

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati