Slobodno vreme

Direktno.rs

04. 12. 2021. 12:15 0

Kako zaustaviti dečji bes? Tata ima caku (VIDEO)

Saveti psihologa kada su besni ispadi dece u pitanju su uvek isti - ne reagujte i proći će. Ne pokazujte nervozu i ne dajte značaj pokušajima klinaca da bacakanjem po podu ili krokodilskim suzama dobiju ono što hoće. Jedan tata je ipak dao značaj, ali je smislio genijalan način da s tim izađe na kraj.

Priča kaže da je tata iz Kalifornije na letovanju u Meksiku sa svojom porodicom ostao sam sa ćerkicama. Mama je na kratko izašla, a Džorža (2) i Dženevjev (5) su zbog njenog odlaska dobile napada besa.

Dok su klinke plakale, tata se setio kako da sve pretvori u igru. Utišavao ih je tako što je svako od njih troje dolazilo na red za svoju dozu plakanja, ali s tim da su devojčice morale da ćute dok on plače.

Trik je u tome da deca nauče da kontrolišu emocije, i u snimku se vidi da starija devojčica želi da nastavi da plače i jako teško se obuzdava, ali ipak zna da se pravila igre poštuju, a kada počne da plače preko reda, tata je tu da je prekine. Za neko vreme obe prestaju da plaču i smire se.

“Ovo sam već probao pre par godina sa jednom od ćerki. Svaki put upali”, rekao je tata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati