Savremena žena

Direktno.rs

16. 12. 2022. 17:55 2

Žena izneverovala: Mesečno 2.500 evra za porodicu

- Neki dan sam izračunala koliko smo potrošili u novembru ukupno na život i ja sam ostala šokirana - rekla je žena.

Hrvatska glumica i influenserka Tena Sakar Vukić dotakla se važne životne teme koja se bavi egzistencijalnim pitanjima, te ispričala koliko novca mesečno troši njena porodica.

Ona je potom detaljno obrazložila njihove troškove kako bi shvatila gde im novac u stvari odlazi, a svoj proračun dala je u kunama koje ćemo u daljem tekstu preračunati u dinare. Imajte na umu da su cene u susednoj Hrvatskoj relativno slične kao i kod nas.

Tena je iskustvo sa novcem podelila na TikToku, budući da deli sudbinu većine ljudi, koje su masovna poskupljenja iznenadila i ostavila u šoku. Tena je detaljno obrazložila porodične troškove, na mesečnom nivou.

- Neki dan sam izračunala koliko smo potrošili u novembru ukupno na život i ja sam ostala šokirana. Primetila sam da nam se novac troši brže nego inače i rešila sam da sve detaljno analiziram - rekla je ona.

Glumica je detaljno izračunala i sabrala koliko treba za osnovne životne troškove, u koje su uključeni struja, voda, internet...

- Došla sam do zaključka da zapravo četveročlanoj porodici treba 310.000 dinara mesečno da bi normalno živela, bez luksuza - rekla je ona.

Zbir njenih mesečnih troškova bio je veći od nečije plate, a činjenica da u te troškove nije uključena hrana je poražavajuća.

- 19.000 režije, 2.900 dinara voda, 3.900 dinara gas, 3. 600 dinara struja, 2.600 kućni internet, 1.250 dinara pretplata za HRT, 800 dinara pretplata za Netflix, četiri mobilne pretplate 5.450 dinara, 2.300 dinara javne komunalije Zagreba. Dečji sportovi, jezici, ishrana u školi i boravak su iznosili 23. 700 dinara. To su naše osnovne režije i iznose 46. 500 dinara. Puno - objasnila je.

Ipak, troškovi za hranu, sredstva za ličnu higijemu, lekarske preglede i druge stvari, nadmašili su sve.

- Na hranu smo potrošili 77.500 dinara, o čega je od toga je dostava hrane preko Wolta 3.390 dinara otišlo na naručivanje hrane. Za kućne potrebe i higijenu potrošili smo 22.500 dinara. Na zdravlje, privatne preglede i lekove potrošili smo 53.200 dinara. Ovo je u potpunosti varijabilna stavka, tako da sledeći mesec već može biti puno manja ili čak nula - rekla je.

Osim navedenih troškova, tu je i osiguranje na koje ide 15.500 dinara, dok je na logopeda i psihologa otišla skoro ista suma novca. Na prevoz je potrošila 10.900 dinara, ne uključujući taksi na koji je potrošila 6.800 dimara. Odeća je odnela 19.300 dinara, a njen muž na prevoz, odnosno na gorivo, potrošio je 15.500 dinara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati