Savremena žena

15. 01. 2022. 08:00 0

Pokazala koliko su četke za kosu prljave i postala hit (VIDEO)

Video jedne TikTokerke postao je viralan, a samo je pokazala koliko prljavštine se može nataložiti na neopranim četkama za kosu. Nju je inspirisao TikTok video koji je napravio profil @unitfour4, u kojem stoji da masnu kosu uzrokuju prljave četke. Posle toga, korisnica po imenu @everything_tidy na TikToku odlučila je da testira tu teoriju.

"Sve četke sam stavila u umivaonik i ostavila ih da se natapaju u vodi. U toplu vodu sam stavila i šampon jer nije bilo navedeno šta je ona koristila", rekla je u videu, koji ima više od 4,5 miliona pregleda. Posle sat vremena žena se vratila da proveri umivaonik i imala je šta da vidi - voda je bila mutna i braon.

"Dame, ne zaboravite da operete četke za kosu", naglasila je.

Stručnjaci su rekli da nakupljanje prljavštine na četkama za kosu može da utiče na zdravlje temena i kose. Naime, prema Bridžit Hil, trihološkinji specijalizovanoj za opadanje kose i bolesti kože glave, prljave četke za kosu su "plodno tlo za skupljanje prašine, bakterija, grinja i proizvoda za oblikovanje kose".

Mišel Pričard, vlasnica i osnivačica "Michele Pritchard Hair", podelila je video u decembru 2020. u kojem pokazuje kako pravilno očistiti četku.

"Upotrebite šampon da ih očistite. Preporučujem da nanesete malu količinu na mekanu četkicu za zube i istrljajte", rekla je.Prvi korak za pravilno čišćenje je uklanjanje kose s četke dok je ona još suva pre nego što posudu ili umivaonik napunite vodom. Zatim umočite malu četkicu za zube u vodu i nanesite količinu šampona veličine graška na četkicu. Istrljajte četku za kosu četkom za zube, ali nemojte namakati četke u vodi.

Na kraju isperite dobro i stavite na peškir da se suši.

"Okrenite ih tako da drška četke bude nagnuta dijagonalno. To će pomoći da se ravnomernije osuši i da voda ne dospe u dršku", rekla je Pričard.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Još jedna cigla u zidu

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati