Ljubav

Direktno.rs

03. 12. 2023. 10:25 1

Ponašanje žene koju muž nikad ne bi prevario

Zašto neki muškarci iskazuju ljubav prema svojim ženama, nose ih u naručju, daruju im skupocene poklone, udovoljavaju svakoj njihovoj hirovitoj želji, dok drugi pokazuju ravnodušnost, varaju, ne iskazuju poštovanje ili se samo pretvaraju da su zaljubljeni, povremeno igrajući igru? Čuveni psiholog Mihail Labkovski odgovara.

Često smo skloni okrivljavanju muškaraca, optužujući njihovu "inherentnu poligamiju". Neki će to opravdati, dok će drugi bez ustručavanja nazvati muškarce neodgovornim i ženskarošima. Ipak, istina nije uvek tako jednostavna, i ako zagrebete ispod površine, otkrićete da muškarac nije uvek kriv.

Žena, često nesvesno, može da provocira supruga na preljubu. Poznati psiholog Mihail Labkovski iznosi svoj stav o tome:

- Ako se žena u braku ili vezi ponaša kao žrtva, jednostavno je greh da se promeni! Ako dođe do nečega, naravno, ona će zaplakati, izraziti se na način "propao mi je život", i iz pristojnosti otići kod majke. Ali zatim će se vratiti. I sve će se nastaviti. I čovek to zna. Zdrava situacija podrazumeva potpuno uverenje da, ako jednom prevari, više nikada neće videti svoju ženu. Barem ne u vašoj kuhinji i krevetu."

Uloga žrtve često nije najbolja opcija, ne samo u odnosima, već i u životu generalno. Najgore je što se čovek navikava na samosažaljenje, to postaje njegova norma. Muškarci se osećaju dobro uz srećne žene koje vole sebe, život i, naravno, njih same. I koliko ima porodice u kojima muž vara, a žena mu sve oprašta! Ne razumem, to je stalna izdaja. Zašto bi neko živeo tako? Neki će reći zbog dece, ali kao što praksa pokazuje, deca tada ne kažu "hvala" i na kraju svi pate.

Da, tvrdi Labkovski, možda možete oprostiti prevaru, ali samo jednom. Čak i to je teško zamisliti. I naravno, postoje žene koje to čine. Ipak, nikada ne bi trebalo dopustiti muškarcu da zna da ćete mu oprostiti sve avanture. Često se desi da oprostite jednom, a zatim slede druga i treća prevara. Tada nema povratka. Kontinuirano opraštanje izdaja ne znači poštovanje prema sebi. A muškarac kog volite ne bi trebalo to da radi. Nema sreće u životu ako živite na taj način.

Ako žena voli i poštuje sebe, tada će i njen muž prema njoj iskazivati istu vrstu poštovanja. Koliko daleko žene idu da bi zadržale muškarca. Većina veruje da izgledu treba posvetiti posebnu pažnju. Koliko se novca troši na kozmetičke salone i plastične hirurge. Ipak, često muškarac ode.

Kao što je hiljadu puta rečeno i dokazano, izgled nije najvažniji. Bavite se sportom, čitajte knjige, pronađite omiljeni hobi, samo budite ono što jeste, volite sebe, uživajte u životu – to je ono što nas čini voljenima.

- Žena iz svoje gluposti veruje da treba posetiti plastičnog hirurga, posebno se našminkati i slično. To je čisti mazohizam. Voleće te još manje. Sve što treba da uradite je da jednostavno budete svoji. To je dovoljno. I voleće vas, uglavnom, zbog toga - rekao je Labkovski.

Nikada ne bi trebalo da budete zarobljeni u vezama; trebalo bi jednostavno da živimo, radimo ono što želimo, odgajamo, provodimo vreme s voljenima, komuniciramo s prijateljima, a ne da stalno da razmišljamo o svom izgledu i ne opterećujemo se brigama o tome vara li vas muškarac ili ne. Ne mučite se ljubomorom – tada možete da osetite punu radost života i postati istinski srećni. Muškarca će privući žena koja voli sebe, koja je strastvena i zanimljiva.

- Normalna žena doživljava brak kao deo svog života. Ako neko zameni ceo set drugom osobom, to znači da druga osoba jednostavno nema svoj svet - poručuje psiholog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]

Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati