Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Ljubav

Direktno.rs

06. 01. 2022. 11:40 0

6 "crvenih zastavica" koje znače raskid

Više od 40.000 nas se razvelo po podacima Gugla. Trener za raskid Sara Vudvard objašnjava koje su "crvene zastavice" veze koje znače da je vreme da se prekine.

1. Dajete im priznanice/račune

Zlostavljanje u porodici može imati različite oblike, uključujući fizičko ili emocionalno maltretiranje, kontrolisano ili prisilno ponašanje. Ali ne potcenjujte finansijske zloupotrebe.

Sara objašnjava: "Jedna od pet žena u Engleskoj iskusila je finansijsku zloupotrebu bilo u svojoj sadašnjoj ili prošloj vezi. Crvene zastavice uključuju da partner ispituje sve što potrošite i pregleda račune i bankovne izvode. Ili da ste primorani da na vaše ime uzmete dug koji nemate da vratite dok vaš partner slobodno troši novac na sebe."

2. Proveravate njihov Fejsbuk

Iako je studija koju je sprovela služba za savetovanje veza Relate otkrila da 94 odsto savetnika smatra da brak može preživeti aferu, za neke parove nema povratka nakon izdaje.

Sara kaže: "Afera je često prekid braka i simptom osnovnih problema kao što su osećaj ljutnje, ogorčenosti i usamljenosti, kao i razlike u seksualnoj želji. Morate biti u stanju da oprostite aferu da biste krenuli napred i obnovili svoj brak, ali za to će biti potrebno vreme i trud. Ako primetite da posmatrate svaki korak svog partnera i ne želite da ga ispustite iz vida, ili stalno proveravate njihov telefon ili društvene mreže, onda je vreme da odustanete i nastavite dalje."

3. Nikada se ne raspravljate

Ako vi i vaš partner nikada niste razgovarali, to bi mogao biti znak da ne iznosite jasno svoje želje i potrebe. Sara kaže: "Parovi koji se približavaju kraju puta mogu jedva da razgovaraju jedno sa drugim, a kamoli da se svađaju. Svađa vam može omogućiti da izgradite poverenje i intimnost i omogućite vam da prenesete svoje misli i osećanja svom partneru."

"Da bi veza napredovala, sukob treba rešiti na način koji poboljšava vezu u vezi, ali ako se pretvori u igru okrivljavanja i više postane upiranje prstom, to je crvena zastava. Ako osećate da ne možete da izrazite svoje potrebe i želje u vašoj vezi, to bi takođe moglo da signalizira da je vreme da odete."

4. Ne govoriš šta hoćeš

Ljudi se vremenom menjaju, a parovi mogu na kraju da žele različite stvari, posebno u vezi koja je počela kada ste bili mladi. Sara kaže: "Iako ste na početku imali mnogo toga zajedničkog, sada vidite da su se vaše nade i planovi promenili i više nisu usklađeni, što znači da se osoba u koju ste se zaljubili sada izgleda kao stranac".

"Ako je to slučaj kod vas, moguće je da uz kompromis na obe strane možete pronaći put za budućnost koja vas oboje uzbuđuje i motiviše. Međutim, da li hodate po ljusci jajeta ili ne izražavate svoje mišljenje da biste sačuvali mir? Vremenom ovo može izazvati ogorčenost sve dok jedini način za rešavanje stvari nije napuštanje veze."

5. Prvo zovete prijatelje

Nakon dugog vremena provedenog zajedno, mnogi parovi gube intimnost, ali ovo se ne odnosi samo na seks - to može biti i nedostatak emocionalne intimnosti, posebno kod žena.

Sara kaže: "Možda je vaš partner nekada bio vaš oslonac, onaj kome ste uvek išli po savet, sa kojima biste podelili te važne trenutke ili svoju poslednju nesreću, ali sada prvo zovete ili šaljete poruku prijateljima. Možda ćete otkriti da ste prestali da dogovarate stvari zajedno, kao što su hobiji koje ste delili, druženje u paru i generalno učešće u životima jedno drugog."

6. Deca vas pitaju da li ste srećni

Mnogi parovi ostaju zajedno zbog dece, ali ovo nije uvek najbolja odluka.

Sara kaže: "Deca su pronicljiva i shvataju svaku negativnost, napetost i svađe, čak i ako mislite da ste krili stvari od njih. Zapamtite, vi ste uzor svojoj deci kako treba da izgleda zdrav odnos. Mogli bi komentarisati da izgledate srećnije kada drugog roditelja nema ili čak direktno pitati da li se razvodite jer izgledate tako nesrećno."

"Ako treba da kažete deci da se razvodite, recite im zajedno kada budete imali dovoljno vremena za pitanja i uveravanja. Ne preterujte sa detaljima i ohrabrujte ih da razgovaraju sa vama o svim brigama koje možda imaju."

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Inflatorno zakucavanje

Zoran Živković [20.05.2022.]

Anketa

Plaćate li redovno mesečne režije?

Rezultati

Video dana

Hampti Dampti