Kultura

[ Izvor: Mediji ]

20. 11. 2023. 13:44 6

Uz "Jeleni umiru sami" zbogom Žarku Lauševiću

Uz hor koji je izveo pesme "Jeleni umiru sami" i "My way" glumac Žarko Laušević ispraćen je na kremaciju na Novom groblju u Beogradu u prisustvu porodice i velikog broja prijatelja i kolega.

Da upute poslednje zbogom došle su kolege glumci: Vesna Trivalić, Dara Đokić, Nebojša Dugalić, Dragan Bjelogrlić, Nataša Ninković...

Kraj kapele stajali su i Radoš Bajić, Andrija Milošević, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Hadži Nenad Maričić, Irfan Mensur…

Poslednji pozdrav Lauševiću došli su da upute i reditelji Srdan Golubović, Siniša Kovačević, Branislav Mićunović, Gorčin Stojanović.

Od glumca, koji je preminuo 15. novembra, opraštaju se poslednji put i Zoran Cvijanović, Miki Manojlović, Andrija Milošević, Dubravko Jovanović, Branislav Zeremski, scenograf Mića Tabački…

Umetnici su za velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže i jedan za drugim ulazili su u kapelu gde je Lauševićeva supruga Anita sa decom Asjom, Janom i Dušanom primala saučešće. Ispred kapele muk i tišina…

Voljeni glumac Žarko Laušević ispraćen je uz pesme „Jeleni umiru sami“, „My Way“, „Zlatni dan“, kao i „Dance Me to the End of Love“ koje je izvodio hor u kapeli, a sve prisutne savladale su emocije i mnogi su briznuli u plač, među njima i glumice Vesna Trivalić, Nataša Ninković…

Prethodno je održan komemorativni skup Žarku Lauševiću u Jugoslovenskom dramskom pozorištu gde su brojne kolege govorile u čast glumca, tužno evocirajući uspomene na zajednička druženja.

Svoja sećanja podelili su Dragan Bjeloglić, Petar Božović, Svetozar Cvetković, Vida Ognjenović, Milan Marić i drugi, a glumac je ispraćen višeminutnim poslednjim aplauzom.

Poznati dramski umetnik Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 64. godini, nakon kraće i teške bolesti.

Laušević je bio jedan od najpoznatijih i napriznatijih jugoslovenskih i srpskih glumaca druge polovine osamdesetih godina.

Rođen je 19. januara 1960. godine na Cetinju. Gimnaziju je pohađao u Podgorici i na jednom času književnosti je poželeo da se bavi glumom.

Glumac Žarko Laušević, veliku slavu stekao je 80-ih godina prošlog veka, nakon uloge Miloša Oblilića u kultnom filmu “Boj na Kosovu”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati