Kultura

Direktno.rs

29. 03. 2023. 11:21 0

Rodna kuća Branka Ćopića ne radi zbog novca

Kako navode u opštini Krupa na Uni, koja je ujedno i vlasnik objekta, u toku je postupak registracije Javne ustanove “Spomen-kuća Branka Ćopića”, koji traje još od prošlog novembra.

Obnovljena rodna kuća književnika Branka Ćopića u Hašanima, i posle sedam meseci, dalje je zatvorena za posetioce, piše Srpskainfo.

Kako navode u opštini Krupa na Uni, koja je ujedno i vlasnik objekta, u toku je postupak registracije Javne ustanove “Spomen-kuća Branka Ćopića”, koji traje još od prošlog novembra.

- Skupština opštine donela je krajem prošle godine odluku da se osniva JU 'Bašta sljezove boje' Hašani. Odlukom je meni kao načelniku dato 90 dana da imenujem direktora i da se krene u registraciju. Međutim, zbog nedostatka novca nismo uspeli to da uradimo, tako da je Skupština na prošloj sednici produžila rok za još 90 dana - izjavio je za Srspkainfo načelnik Mladen Kljajić.

Novac je neophodan za osnivanje, a iz opštine uzdaju u finansijsku pomoć resornih ministarstava

- Naći ćemo neko rešenje, nije sve tako crno kao što izgleda. Prema nekim proračunima, za direktora i dva radnika potrebno je najmanje 70.000 KM na godišnjem nivou. To je puno novca za malu opštinu. Deo poslova probaćemo da zatvorimo opštinskim radnicima, tako da će računovodstvo opštine voditi taj posao i za javnu ustanovu - precizira Kljajić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati