Kultura

Direktno.rs

25. 12. 2022. 16:00 0

Kako je Masimo odbio da odloži koncert ŽIVOTA

Čuveni pevač Masimo Savić napustio nas je u petak u 61. godini. Njegove kolege i saradnici i dalje su u neverici ubog ovih tužnih vesti, a hrvatski novinar Romano Bolković otkrio je pozadinu priče Masimovog poslednjeg koncerta.

On radi na HRT-u, a u jednoj emisiji mu je gost bio onkolog koji je lečio Massima.

- Davno bi trebalo započeti priču kad bih počeo od početka, pa ću je ispričati kratko, i od kraja. Pre par nedelja imao sam gosta, izuzetnog čoveka, velikog stručnjaka, medicinara. Pričali smo u slobodnom kontekstu o svačemu, o Bogu i svetu, i nekako nas je razgovor odveo do Masima. Da, taj moj gost bavi se i onkologijom - naveo je Bolković i dodao:

- Rekao sam da ću pričati od kraja. I tako sam ja odmah na početku priče znao da je kraj, i nisam verovao, jer nisam pojma imao, ali priča tek počinje tu, na kraju. Masimo je imao koncert u Areni. Kazao je tom mom gostu, svom lekaru, da mu je to životni koncert.

Iako je savet lekara bio da odustane od koncerta u Zaggrebu, Masimo je rekao da mu je to koncert života. Njegova jedina molba bila je da sa svojom medicinskom ekipom bude u bekstejdžu.

- Čovek mu je odgovorio da nije moguće da ga održi, da će taj životni koncert ugroziti njegov život. Masimo je mirno rekao da je upravo zato došao da zamoli da u bekstejdžu bude taj moj gost, izuzetan čovek, doktor, kao i njegova medicinska ekipa. Pa ako nešto krene po zlu, da se nađu. Doktor ga je gledao par trenutaka i nije verovao šta mu Masimo predlaže, no pre nego što je išta odgovorio, Masimo je rekao "Doktore, s vama ili bez vas, ja ću taj koncert održati, jer to je moj životni koncert, ponavljam vam". Jasno, Masimo je znao da ta priča tu počinje jer završava - dodao je on.

Masimo je već bio teško bolestan, ali je održao veliki koncert u zagrebačkoj Areni 5. novembra ove godine.

- Medicinski tim je bio iza scene, lekar je bio tu, Masimo nikada u životu, kaže mi Maminho, nije zakasnio na koncert, a kamoli ga otkazao, i otpevao je svoj životni koncert sa drenom u plućima. Oprostite zbog ovog verizma, ali mene je to silno pogodilo kad sam čuo, te večeri, ta priča, taj detalj, i sada kad su svetla pogašena, dvorana prazna, nekako me manje boli nego te večeri kad sam doznao da je priči kraj, a da je njen glavni junak takav heroj - napisao je Romano.

Pevač je ostvario veliku želju i održao koncert svog života.

- Ne mogu, niti imam pravo, ni zamisliti ni zamišljati šta je Masimu moglo te večeri i noći da prolazi kroz glavu dok je pevao svoj životni koncert. Mogu samo da kažem da je usred drame svog života, stavljajući ga na kocku zbog onoga što je za života morao da radi jer je po to bio poslat, Masimo zasigurno pevao kao što u plesu pleše sam ples, ne plesač, rastvarajući se u tim pesmama kojima se od nas opraštao. Na neki poseban način svaki put, kad ću čuti Masimovu stvar na radiju, iznenada, neću moći a da ne pomislim da je prisutan i on, ne samo zvuk njegova glasa: kao eho, zvuk bez tela, tako je i Masimo te noći postao zauvek bestelesno prisutan u svom glasu. Mislim da je to najviše što pevač može da učini. Na svom životnom koncertu, na koncertu koji se zove život. Masimo… adio - stoji u opisu objave.

Podsetimo, Masimo će biti sahranjen u Zadru, a tačan datum sahrane još nije poznat.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati