Kultura

Direktno.rs

11. 10. 2022. 13:47 0

Komemoracija Gorici Nešović: "Treba je ispratiti osmehom"

Komemoracija novinarki i radio voditeljki Gorici Nešović održana je danas u Domu omladine, u sali Amerikana. Od nje su se oprostili poštovaoci, prijatelji i njeni najmiliji.

Gorica Nešović je preminula 6. oktobra u 59. godini u Beogradu, a sahranjena je juče.

Među prvima na današnju komemoraciju su stigle njene kolege Dragan Ilić, Snežana Dakić, Voja Nedeljković, Ivana Zarić, Maja Nikolić, Nataša Miljković, Danica Vučenić, Rada Đurić, Goran Dimitrijević, rediteljka Ana Marija Rosi.

Na početku je pušten intervju Gorice Nešović „Život nas uči“, snimljen svojevremeno na Košutnjaku.

Njenu dugu karijeru umnogome je obeležila saradnja sa kolegom Draganom Ilićem. Ovaj voditeljski tandem budio je Srbiju godinama, a njihov odnos bio je sinonim za dobru poslovnu saradnju i prijateljstvo.

„Orhideje mirišu kao njena duša“, emotivno je rekao Ilić, opraštajući se od svoje koleginice.

 Književnica i novinarka Jelica Greganović, najbolja prijateljica preminule voditeljke, ispričala je kako je njihovo prijateljstvo trajalo 40 godina i kako teško podnosi ove dane.

„Danas ne nosim crno, obukla sam ono što Gorica voli. Ovaj šal koji nosim poklonila mi je ona“, emotivno je započela novinarka.

„Nadam se da sedi na nekom oblačku i pije kafu, treba je ispratiti širokim osmehom, tako je ona dočekivTreala nas“, nastavila je Jelica Greganović.

Gorica je rođena 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati