Kultura

[ Izvor: Nova.rs ]

24. 09. 2022. 12:00 0

Manu Čao napravio koncert za pamćenje (FOTO, VIDEO)

Sjajna atmosfera i energija, vraćanje nekoliko puta na bis, aplauzi i neprestane gromoglasne ovacije i pevanje u glas obeležili su akustični koncert koji je sinoć održao Manu Čao u Botaničkoj bašti u Beogradu.

„Dobro veče, Beograd“, na srpskom i uz ogroman osmeh obratio se publici muzičar vidno raspoložen i pun one njegove poznate dečačke energije, iako je već u šezdesetim.

U autentičnom ambijentu Botaničke bašte bilo je skoro 2.000 ljudi koji su jedva čekali da čuju prve taktove. Inače, koliko Srbija voli Manua pokazalo se kada su za svega 24 sata prodate sve ulaznice. Ovo nije novitet jer je 2019. godine kada je na svoje insistiranje svirao u sali za fizičko škole „Mika Antić“ u Nišu karte otišle za sat vremena.

Sa gitarom u rukama i uz pratnju dvojice muzičara, Manu je nizao poznate numere iz njegove solo karijere ali, naravno, i one koje je stvarao sa bendom Mano Negra. U glas su pevane „La vida Tombola“, „Bongo bong“, „Deseparecido“, a stihovi pesama „Clandestino“, „Mala vida“ i „Me gustas tu“ ponavljali su se iznova i iznova.

Botanička bašta je idealan prostor za njega jer je poznato da je veliki borac za ekologiju, zaljubljenik u prirodu, izraziti antiglobalista… Tako je na primer, nakon pomenutog koncerta u Nišu, Manu Čao otišao u mesto Topli Dol kako bi podržao odbranu reka Stare planine.

Veza naše publike i muzičara sinoć je bila neraskidiva, činilo se da ne želi da siđe sa bine i svaki put kad se pomislilo da je kraj, iskakao bi na binu i iznova dovodio atmosferu do usijanja. Uzvikivao je zadovoljno: „Ludi Beograde, hvala ti! Hajmo ponovo, jeste li spremni??“ Botaničkom baštom su se prolamali uzvici odobravanja i osmesi presrećnih fanova.

Žurka je trajala više od dva sata, a i nakon završenog koncerta Manu i njegova ekipa neumorno su đuskali sa publikom i pozdravljali ih sa bine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati