Kuhinjica
21. 10. 2023. 13:33 0
Trikovi kako najlakše oljuštiti papriku
Dugogodiošnje domaćice dovijaju se na razne načine da sebi olakšaju poslove u kihinji, pa je tako u vreme pripreme ajvara i zimnice ljušćenje paprike pravi izazov.
Nije loše da znate određene trikove za najlakši način za ljuštenja paprike, pa evo..
Jedan od najjednostavnijih načina za skidanje takozvane kožice sa pečenih paprika je trik sa plastičnom kesom.
Naime, kada su paprike pečene, odmah ih prebacite u plastičnu kesu i zatvorite. Ostavite ih u kesici oko 10 do 15 minuta. Kad paprike potpare, možete bez problema da ih oljuštite.
Drugi način da se sa paprika oljušti kožica zahteva malo više vremena, a to je da se nakon pečenja na nekoliko sati stavi u zamrzivač.
Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, potrebno je da ih stavite u plastičnu kesu koju ćete odmah staviti pod mlaz vrele vode. Paprike držite pod mlazom vodom ne više od 10 sekundi i možete odmah početi da ih ljuštite.
Ako ne želite da koristite plastične kese, paprike možete oljuštiti i tako što ćete ih pokriti krpom ili u šerpi sa poklopcem odmah nakon pečenja i biće spremne za ljuštenje nakon 15 minuta. Ovde treba da budete svesni da će zagoreni deo paprike ostaviti tragove na vašoj krpi.
Komentari 0
ostavi komentar