Kuhinjica

[ Izvor: Luftika.rs ]

17. 08. 2022. 15:04 5

Najskuplja pica na svetu košta 12.000 dolara (VIDEO)

Ukoliko želite da uživate u ukusu najskuplje pice na svetu za to zadovoljstvo trebaćete da izdvojite čak 12.000 dolara. Pica se zove "Louis XIII" i pravi se u Italiji, a sa razlogom nosi titulu "najskuplje pice na svetu".

Njen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svetskih pica šefova, a "Louis XIII" sadrži neke od najređih i najegzotičnijih sastojaka koje možete zamisliti.

Veličina pice je 20 centimetara. Ceo tim radi na njenoj pripremi na licu mesta, a uključuje pica šefa Renato Viola, somelijera (specijalista za vina) i još jednog kuvara koji priprema sastojke pre sastavljanja pice.

Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu ide i konjak koji se najbolje slaže s egzotičnim dodacima i ukusima. Šef Viola kaže da je većina sastojaka iz Francuske i Italije.

Mozzarella di bufala, sir napravljen od mleka domaćih italijanskih bivola, daje ovoj pici prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojci pice su jastozi pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga u nju idu: tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so ručno ubrana iz reke Murej.

Pica se prodaje u Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje testa 72 sata unapred, potrebna je prethodna najava.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati