Horoskop

[ Izvor: venerasapapilotnom.rs ]

29. 01. 2023. 07:00 0

Mesečni horoskop: Kome, šta i kako donosi februar

U detaljnom mesečnom horoskopu, saznajte šta će vas čekati do kraja februara 2023. godine.

OVAN

Ljubav

Slobodni pre početka treće dekade meseca i ulaska Venere u njihov znak – i nemaju neke posebne emotivne prilike. Bar ne one stabilne, trajne. Možete eventualno maštati i sanjariti o nekom (stvarnom ili imaginarnom) ili pak tokom druge dekade meseca ući u površnu, kratkotrajnu priču koja može imati elemente tajnosti i avanture. I za zauzete Ovnove je treća dekada meseca relaksirajuća kada su njihova partnerstva u pitanju. Do tada – treba biti prilično obazriv jer iz malog nerazumevanja mogu da proizađu velike turbulencije u vezama. Pogotovo će biti "osetljivi" na probleme oni u čijim odnosima postoji neki vid sumnje, ljubomore i gde nema međusobnog poverenja i otvorenosti. Zauzetim Ovnovima stoji mogućnost da se upuste u paralelnu, tajnu vezu - razmislite, jer možete sebi iskomplikovati život.

Posao

Osećate da se situacija promenila na bolje i sada žurite da što pre postignete ono što ste zacrtali. Žurba i impulsivne odluke u ovom mesecu nisu povoljne po vas, bar ne tokom prve dve dekade. Sačekajte pravi momenat koji je tokom treće dekade februara. Moguća su češća poslovna putovanja, dosta dogovora, susreta, sastanaka - prave rezultate ćete videti tek krajem februara i u martu mesecu. U prve dve dekade budite obazrivi - poslovno okruženje je naelektrisano, lošiji odnosi sa kolegama i saradnicima.

Zdravlje

Mogući su povremeni problemi sa spavanjem, ali i sa ishranom. Meteoropate mogu imati izraženije tegobe, naročito glavobolje.

BIK

Ljubav

Slobodni Bikovi će imati prilično aktivan društveni život, povezanost sa prijateljima kroz druženje, zabave, izlaske, provod. Da će emotivnih prilika biti – biće, jer vi ćete biti raspoloženi za flert, a postojaće i osobe koje su zainteresovane za vas. Neki od vas će, povučeni strašću i instant hemijom sa jednom osobom – biti skloni da se upuste i u avanturu, pa i tajnu ljubavnu aferu. Generalno, ne savetuje vam se da naglavačke ulećete u ljubavne priče, jer postoji šansa da one budu komplikovane i turbulentne. Zauzeti Bikovi – vi ćete se igrati malo "vruće-hladno" igrica sa partnerom, a u vašem odnosu će strasti, bar tokom prve dve dekade biti dominantne. No, kao što strasti mogu zagrejati vašu spavaću sobu, one mogu zagrejati i sklonost ka raspravama, podstaći nervozu i pokvariti vam komunikaciju.

Posao

Sa nadređenima ćete imati zategnut odnos i lošiju komunikaciju, oscilacije će postojati tokom celog februara. Mnogima od vas je potreban neki vid promene, ali je malo verovatno da je možete ostvariti sada. Ovaj mesec bi mogao biti početak intenzivnih planova ili vaših akcija usmerenih ka traženju drugog posla. Finansije – iako ćete tokom ovog meseca imati više mogućnosti da zaradite - očekuju vas i planirani, ali i neplanirani izdaci i generalno gledano – trebali biste da budete oprezniji u trošenju novca.

Zdravlje

Promene u načinu ishrane doneće brzo rezultate. Potrebno vam je više odmora, relaksacije, opuštanja. Stariji Bikovi mogu imati tegobe sa krvnim sudovima.

BLIZANCI

Ljubav

Slobodnim Blizancima jednostavnije emotivne prilike slede od ulaska u treću dekadu februara. Do tada – mogućnosti za tajne, avanture, prolazne i površne odnose u koje vas može uvući strast i impulsivnost. Oni koji rade mogu pokrenuti i aferu kroz posao. Generalno – aktivniji ste i društveniji u ovom periodu, sledi vam više interesantnih novih poznanstava. Neke od vas prošlost može iznenaditi kroz kontakt krajem prve dekade i u poslednjih par dana meseca. Zauzeti - poslovne obaveze će vam oduzimati mnogo vremena i energije, pa ćete malo moći da se posvetite partneru. Takođe, partner sa razlogom ili bez može sumnjati u vašu vernost. Ne dolivajte ulje na vatru, ove pojačane strasti možete iskoristiti i na mnogo lepši način. Izvesna je povremena tenzija koje se smiruje od poslednje nedelje februara.

Posao

Malo je verovatno da ćete biti zadovoljni poslovnim situacijama u prvoj polovini meseca. Ono što ste očekivali može vam se izmaknuti iz ruku. Sa kolegama ćete imati promenljiv odnos, a povremeno može doći i do tenzija sa nadređenima. Drugi deo februara je povoljniji po vas i po finansijskim pitanjima, ali vam daje šansu i da pokrenete nove poslovne projekte i da jednostavnije funkcionišete sa saradnicima. Umećete da se usmerite, organizujete i fokusirate na ono što vam je najbitnije.

Zdravlje

Zdravstvena situacija kreće na bolje. Višak energije koji imate pokušajte da usmerite na fizičku aktivnost, koja vam je sada neophodna.

RAK

Ljubav

Venera u znaku Riba može aktivirati vaš ljubavni život, ali sve dok je Mars u vašem dvanaestom polju – novozapočete emotivne veze se mogu pokazati kao klizav i nestabilan teren, pogotovo ako u njih uđete vođeni jakim strastima i nerealnim očekivanjima. Kombinacija hemija-zanos-idealizacija nije baš dobar temelj za nešto što bi moglo potrajati. Moguća je ljubav i na putovanju, kao i u osobu koja je daleko od vas. Zauzeti Rakovi – biće trenutaka tokom februara kada ćete biti posebno sumnjičavi i ljubomorni, preispitivati i analizirati svaki partnerov postupak i reči. Neki od vas sa razlogom, neki bez. U svakom slučaju, vaša lična nesigurnost i pojačani strahovi mogu povremeno napraviti tenziju u odnosu. Bolje je da ovaj period iskoristite da se više povežete sa partnerom, uživate, putujete, približite se.

Posao

Pun Mesec početkom februara može pokrenuti želju za trošenjem, ili vas pak "podsetiti" na finansijske obaveze koje niste izmirili. Polje dugova je naglašeno tokom celog perioda – vratite ono što ste pozajmili ili pak podsetite dužnike na dug prema vama. Generalno – februar je zahtevan i mentalno iscrpljujuć po vas - velika količina obaveza, mnogo toga treba na vreme završiti, a odnosi sa saradnicima povremeno neće biti skladni. Potreba da nešto promenite i to što pre je sve jača, sačekajte kraj februara i mart.

Zdravlje

Promenite navike po pitanju ishrane. Stres je izražen, a povremeno se može javiti kod nekih od vas i anksioznost. Potrebno vam je više odmora i sna, ali i pokret, fizička aktivnost.

LAV

Ljubav

Krutost, tvrdoglavost, mrzovoljnost i funkcionisanje na svoju ruku – bez dogovora sa partnerom, može dovesti tokom februara do većih problema – ali u onim vezama koje su već duže vreme klimave, nestabilne i dotrajale. U odnosima koji su stabilni biće par perioda koji mogu poljuljati na kratko vas i partnera a najizazovniji su tokom prve dekade meseca. Poslednja nedelja februara donosi mogućnost za više uživanja sa voljenom osobom, pa i za kratko putovanje. Slobodni Lavovi – raspoloženiji ste za druženja, izlaske i nova poznanstva – ali sve ovo će uglavnom u emotivnom smislu donositi povremene flertove, kratke brze vezice i avanture. Da bi se neko poznanstvo razvilo u pravcu pravog i stabilnog ljubavnog odnosa moraćete da sačekate sam kraj februara i da se radujete ulasku u mart mesec.

Posao

Veći deo februara je naporan u poslovnom smislu. Bićete zatrpani velikom količinom obaveza, imaćete više puta distrakcije ili probleme u komunikaciji sa saradnicima (ili pak kvarove tehnike i otežanje po papirološkim pitanjima) koji će vas vraćati korak unazad, a i odnosi sa nadređenima mogu biti povremeno napeti. Ne preuzimajte previše na sebe da biste se dokazali – čuvajte svoju energiju i snagu, jer tek ulazite u pravi poslovni period od kraja februara. Finansije nestabilne u prvoj polovini meseca.

Zdravlje

Imunitet je još uvek nestabilna stavka kod vas. Posebno ste osetljivi u prvoj dekadi meseca - moguće su intenzivnije prehlade, viroze, upale.

DEVICA

Ljubav

Venera u tranzitu kroz polje partnerstava i braka može doneti prijatne trenutke sa partnerom i pomoći da se nađe više vremena za intimu, nežnost, bliskost. No, sa druge strane gledano – pošto Venera pravi neke zahtevne aspekte – moguće je da će Device povremeno imati jake napade sumnje, ljubomore i nepoverenja. Da li su vaši strahovi realni ili ne – to je potpuno individualno, ali vam se svakako ne preporučuje da tokom februara povlačite nagle poteze po pitanju vašeg odnosa, sačekajte da se stvari malo razbistre. Slobodne Device će imati zanimljiv ljubavni mesec – hemija i varnice između vas i neke osobe će postojati, samo je bitno da ne žurite i da bolje upoznate osobu koja vas privlači. Nerealna očekivanja od nekog emotivnog početka mogu vam se obiti o glavu. Moguće su i tajne veze.

Posao

Na poslu će tokom februara doći do nekog vida reorganizacije ili većih promena. Moguće je da će vam biti ponuđeno novo radno mesto – dobro razmislite da li ste spremni da ovo prihvatite. Aktivan period je pred vama, onaj koji će vam doneti zahtevnije i odgovornije obaveze, ali će vam istovremeno dati mogućnost da se istaknete i napredujete. Radno okruženje će biti pod tenzijom, prisutna je žurba i povremeni napeti odnosi sa kolegama i saradnicima. Finansije su nestabilne u prvom delu februara.

Zdravlje

Pad imuniteta je moguć od ulaska u drugu dekadu februara. Starijima su osetljivi zglobovi i kičma, dok bi mlađi trebali da se čuvaju prehlada i eventualnih povreda.

VAGA

Ljubav

Šarenilo u emotivnim relacijama – ovo nije baš savršen ili opušten mesec za ljubav i stabilne odnose sa partnerom. Postoji više perioda koji mogu isprovocirati i sukobe sa voljenom osobom, ali generalno gledano – ovaj februar vam donosi ili "odmeravanje snaga" i neku formu obostrane nestrpljivosti ili pak jednoličnost i nezanimljivost gde ste oboje usmereni na svoje prioritete a zajedničkog vremena je malo. Bar te neke zajedničke momente pokušajte da iskoristite za poboljšanje komunikacije, strast. Slobodne Vage – Venera u polju svakodnevice i obaveza baš i nije inspirativan tranzit za ljubav.Eventualno nešto kroz posao,eventualno neka tajna priča ili površna avantura.Ne pokušavajte da gradite vezu na strastima.

Posao

Poslovni segment je mesto koje će zahtevati vašu punu pažnju. Prvo iz razloga što postoje situacije i obaveze koje morate dovršiti, a drugo što vam ovaj mesec donosi neke mogućnosti za promenu. Pred nekima od vas će se otvoriti nove poslovne ponude, ali one koje će zahtevati instant odluku i odgovor. Nije loše vreme da promenite posao, ali računajte da će uvodni period biti nešto zahtevniji za vas. Dobijanje novih projekata, novih zaduženja. Finansije – prilivi i troškovi su u raskoraku. Zakočite malo.

Zdravlje

Potrebno je da promenite neke svoje loše navike, a februar je za to odličan. Bićete osetljivi na kombinaciju hladnoća/vlaga – čuvajte se prehlada, ali i upalnih procesa, naročito urogenitalnog trakta.

ŠKORPIJA

Ljubav

Škorpije koje su u braku ili žive sa partnerom mogu imati više napetih trenutaka tokom februara. Sunce, Merkur i Saturn u polju doma, porodice, ali i prošlosti – može na dnevni red izvući stare teme i pitanja, ali i preispitivanja značajnih, temeljnih stavki vaše veze. Budite spremni na kompromise. S druge strane, tranzit Venere kroz znak Riba vam odgovara jer će dodati na strastima i emocijama, a kod nekih od vas može pokrenuti i pitanja vezana za potomstvo, trudnoće. Slobodne Škorpije – pažnja "udvarača" biće usmerena na vas od samog početka februara. Nova poznanstva su itekako moguća, mada će i ovog meseca kod mnogih od vas prošlost igrati glavnu ulogu. Ulasci u emotivne priče su protkani jakom hemijom i varnicama, ali se i osećanja mogu lako probuditi. Postoji prostor i za tajne priče i avanture.

Posao

Pun Mesec u polju karijere, kao i celokupni period do kraja druge dekade - doneće Škorpijama promene, bilo da ih priželjkuju ili od njih beže. Kod nekih – nagli preseci u postojećim saradničkim odnosima, prelazak na novo radno mesto. Kod drugih – promena u okviru firme, dobijanje pozicije, reorganizacija na poslu. Koji god da je vid dešavanja u pitanju – vi ćete se brzo snalaziti i prilagoditi. Obaveze se pojačavaju od drugog dela meseca, očekuje vas intenzivan rad ali i vrlo solidne finansije.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe, problemi sa spavanjem, sklonost ka respiratornim infekcijama. Stariji – oscilacije pritiska, cirkulacija, kičma i zglobovi.

STRELAC

Ljubav

Problemi u komunikaciji, možda i manjak zajedničkog vremena – osnovni su razlozi za napetost u partnerskim odnosima u prve dve dekade februara. Sve ovo može rezultovati i pojačanom ljubomorom i sumnjom, a neki od vas se mogu pretvoriti u prave detektive u pokušajima da otkriju da li partner nešto prikriva (a i obrnuto). Situacija se dosta sređuje ulaskom u treću dekadu meseca – prisnost će biti pojačana, bićete više aktivni i provoditi više vremena zajedno. Slobodni – do ulaska u treću dekadu možete flertovati, zabaviti se, proći kroz koju avanturu – jer, nije vreme ni za šta ozbiljnije i trajnije. Poslednjih desetak dana meseca već otvaraju prostor za jednu vruću i stabilnu ljubavnu priču.

Posao

Jaki troškovi i gubici novca (moguća je čak i krađa) tokom prve dekade meseca. Pokušajte da više povedete računa o svojim finansijama. Prvih par dana meseca iskoristite da završite stavke koje su ostale otvorene, ići će brže nego što mislite. Saradnici će vam testirati živce, ali i vi ćete na njih delovati slično pa su moguće povremene "brzopotezne", kratkotrajne tenzije. Treća dekada februara je odlična po vas. Sam kraj meseca donosi značajnu novu ponudu koja se može pokazati kao vrlo ozbiljna i trajna priča.

Zdravlje

ezonski virusi, prehlade, sinuzitis – generalno – osetljivost disajnih organa. Kod starijih – problemi sa krvnim sudovima, pritiskom.

JARAC

Ljubav

Iako je odnos sa voljenom osobom prikazan dosta dobro većim delom februara, ipak će vam komunikacija povremeno praviti problem. Ne zatvarajte se u sebe ukoliko imate povećan nivo obaveza na poslu, jer partner to može drugačije protumačiti i misliti ili da krijete nešto ili da niste zainteresovani da provodite više vremena sa njim. Budite više u pokretu – zajednički izlasci ili kratka putovanja će vam doneti veću dozu bliskosti, pokrenuti strasti i emocije. Slobodni Jarčevi – budite aktivni, nemojte se učloviti kod kuće. Nemojte sanjariti, maštati – a pogotovo se nemojte u mislima vraćati u prošlost – time ćete samo zakočiti i uljuljkati sebe. Period je dobar za interesantne susrete, nova poznanstva ali i komunikaciju sa nekim prilično zanimljivim koga upoznajete kroz druženje ili preko društvenih mreža.

Posao

Vodite više računa o troškovima koji su vrlo aktivni tokom celog februara. Obazrivo baratajte sa novcem. Takođe, imaćete problem sa organizacijom obaveza i koncentracijom. Do polovine meseca su moguće veće greške i propusti – fokusirajte se na ono što radite. Informacije koje dolaze do vas mogu biti zbunjujuće, nemojte donositi bitne odluke na konto njih dok ne proverite tačnost i ispravnost. Odnos sa kolegama i saradnicima će biti pod pritiskom u prve dve dekade februara.

Zdravlje

Problemi sa probavom, ali i pojačana osetljivost disajnih puteva. Stariji – pad imuniteta, meteoropatske reakcije.

VODOLIJA

Ljubav

Pun Mesec u partnerskom polju doneće različite efekte – kod nekih parova postoji mogućnost pojačanog nerazumevanja i napetosti (moguće i zbog dešavanja u porodičnom segmentu), dok kod drugih – ovo može biti period kada konačno prevazilazite neke opterećujuće situacije i povezujete se jače. Da neke veze sada mogu slavno propasti – mogu, ali suštinski – ovo je povoljan mesec za parove koji su iole stabilni i doneće im više aktivnosti sa voljenom osobom. Slobodne Vodolije – za vas je ovo dobar period – flertovanje, nova poznanstva, mnogo akcije, pokreta, dešavanja koja vam donose osmeh na lice i zadovoljstvo. Neće se sve novozapočete veze pretvoriti u bajkovite i trajne priče, ali ćete svakako uživati.Ukoliko žalite za prošlošću, prva polovina meseca može doneti iznenadni susret.

Posao

Ulazite u ovaj mesec u dobrom raspoloženju, vrlo aktivni i odlučni. Savršen je period da pokrenete neke promene ukoliko to želite – aktivirajte se sada, a prave rezultate očekujte vrlo brzo, već pri kraju februara ili tokom marta. Generalno gledano, ovo je mesec koji deluje podsticajno na vas – em ćete poslovno jako krenuti unapred, em su moguće i jače finansijske „inekcije“. Probajte samo da povučete ručnu kočnicu kada su troškovi u pitanju – ok redovne obaveze, ali vi ste prilično rasipni tokom februara.

Zdravlje

Fizička aktivnost je sada neophodna. Odličan period za promenu životnih navika, pogotovo onih koje se vezuju za ishranu. Bićete osetljivi na promene vremena.

RIBE

Ljubav

Venera u vašem znaku mami zainteresovane poglede i svakako je da vas tokom većeg dela februara očekuju ljubavne „ponude“. E sad, vi biste trebali da sagledate ko su pravi „ponuđači“ a ko osobe koje vam skidaju zvezde sa neba i usput prodaju šarene laže. Možete se zaneti lako i brzo, pa makar pokušajte da ta „zanošenja“ budu na pravu stranu i da ne ostanete razočarani. Što se tiče zauzetih – odnosi su nestabilni, pogotovo kod onih koji su u braku ili žive zajedno. Neka vaše akcije budu ka konkretnim promenama u domu ili kroz strasti – probajte da izbegnete rasprave. Ukoliko sakrivate nešto od partnera (šta god to bilo, ne mora da bude tajna veza) – računajte da vaše tajne mogu biti otkrivene. Pokušavajte da poboljšate komunikaciju sa voljenom osobom, provodite više vremena zajedno.

Posao

Prva dekada meseca će vam doneti gomilanje obaveza, mnogo žurbe i pojačan stres. Takođe, radna atmosfera može biti dosta nepeta pa izbegavajte rasprave sa kolegama. Vi ste na korak od od donošenja nekih važnih odluka ili promena vezano za poslovni segment. Pokretanje u ovom pravcu očekujte od poslednje nedelje februara i kroz mart mesec. Troškovi za kuću, ukućane ili privatni posao će biti pojačani u prvoj polovini meseca. Zato od treće dekade februara očekujte stabilnost i jače prilive.

Zdravlje

Stres je prisutan, što može uticati i na to kako se fizički osećate. Mogući su i problemi sa spavanjem. Pokušajte da više budete u pokretu, da se redovnije i kvalitetnije hranite, da se relaksirate.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati