Savremena žena

Direktno.rs

14. 03. 2021. 14:41 0

Kako se osloboditi bolova i ukočenosti u vratu?

Većina ljudi je u nekom trenutku u svom životu iskusila bol i ukočenost u predelu vrata.

Iako je u najvećem broju slučajeva reč o privremenom bolu i ukočenosti koja prolazi sama od sebe kroz nekoliko dana, ovo može da bude vrlo neprijatno iskustvo. Bolovi i ukočenost u vratu otežavaju izvođenje nekih najosnovnijih radnji, što bi značilo da želite da što pre prođu. Ako želite da se oslobodite bolova i ukočenosti u regiji vrata, u redovima koji slede otkrivamo vam na koji način možete to da uradite.

Toplota ili led

Primenom toplote na vratu i u predelu ramena smanjićete grčenje mišića i doprineti tome da manje osećate bol. Takođe i led vam može pomoći da se smanji upala i da se oseti olakšanje. Kako biste otkrili šta vam više prija od ove dve vrste za ublažavanje bolova u vratu, možete naizmenično da eksperimentišete sa hladnim i toplim oblogama. Zagrejani termosi sa vodom ili vrećice sa ledom su najjednostavnije opcije, od kojih ni jednu ne treba direktno da stavljate na kožu, već preko pamučne gaze.

Vruća voda pod tušem

Ako želite trenutno olakšanje bolova u vratu, možete ući pod tuš i pustiti vruću vodu. Mlazevi vruće vode masiraće nežno vaša ramena i vrat i opustiti vaše zgrčene mišiće. Opušteni mišići omogućiće vam veću pokretljivost.Istezanje

Iako su vaši pokreti usled bolova i ukočenosti u vratu ograničeni, nežno istezanje mišića takođe vam može pomoći da ublažite bolove koje osećate. Dok budete radili ove vežbe potrebno je da budete oprezni i da se istežete onoliko koliko vam mišići dozvoljavaju. Naginjanje glavu na jednu pa na drugu stranu, napred i nazad je sve što vam je potrebno da biste opustili vratne mišiće, piše "Merakilane".

Masaža

Ukoliko osećate vrlo intenzivan bol u vratu pri kom se čine bezuspešnim svi vaši pokušaji da ga se oslobodite, masaža je vaše rešenje. Svakako ova vrsta masaže treba da bude sprovedena od strane licenciranog terapeuta ili kiropraktičara, kako se vaše stanje ne bi još više pogoršalo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati