Savremena žena

Direktno.rs

02. 03. 2021. 18:05 1

Kako svađa na društvenim mrežama utiče na psihu?

lako možda znate da vaša svađa nema smisla, ne možete da prestanete, a onda shvatite da je prošlo 30 minuta vašeg života koje ne možete da vratite.

Znate li onaj osećaj apsolutnog gađenja koji vas uhvati kad pročitate ili vidite nešto na društvenim mrežama za šta znate da nije istina? Ili nešto sa čim se nikako ne slažete. Ako se odlučite da komentarišete morate postati svesni činjenice da ćete ući u "rat" s potpunim neznancima na internetu.

lako možda znate da vaša svađa nema smisla, ne možete da prestanete. Tada shvatite da je prošlo još 30 minuta vašeg života.

Svađa s nepoznatim osobama na internetu jednako je loša za vas kao i svađa sa kolegama na poslu.

- Ne mogu da smislim bolju stvar koju biste za svoje mentalno zdravlje mogli da uradite od toga da prestanete da se raspravljate s neznancima na internetu. Svađa s nepoznatim osobama na internetu može imati isti uticaj na vaše mentalno zdravlje kao i "pregorevanje" na poslu - kaže Rejčl Stoun, stručnjak za izbjegavanje ovog sindroma.Evo koje posledice svađanje na internetu može da ima na vaše mentalno zdravlje

1. Osećate mučninu svaki put kad ste na društvenim mrežama

Puls vam se povećava svaki put kada koristite društvene mreže, zbog nepoznatog odgovora koji može dobiti vaša objava ili komentar. Ova teskoba može dovesti do povišenog krvnog pritiska i većeg broja otkucaja srca.

2. Više ste pod stresom

Primetićete da imate manje strpljenja.

3. Razvijate nesanicu

Razmena argumenata na virtuelnim stranicama, posebno u raspravama sa strancima vam šteti. Svađe na internetu podstaći će vas da usred noći ponavljate svoje argumente i pokušate da promenite ishod razgovora. Tako oduzimate telu dragoceni san koji ne možete da nadoknadite.

4. Fizičke tegobe

Stres je poznati uzrok raznih vrsta telesnih tegoba, poput dijabetesa, visokog krvnog pritiska, gojenja, nesanice i još mnogo toga, prenosi "24sata.hr".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati