Slobodno vreme

Promo

30. 12. 2021. 16:08 0

Gde provesti savršen zimski odmor u Srbiji?

Zimski praznici su najlepši povod za odmor i putovanje. Za mnoge avanturiste i ljubitelje dobrog provoda ostaje pitanje gde otputovati tokom zimskog odmora? Odgovor leži u našoj zemlji. Ne morate ići daleko kako biste u posputnosti uživali u zimskim čarolijama. Srbija se može pohvaliti jako dobrom ponudom koja će zadovoljiti i one sa najistančanijim ukusom. Možete birati između tipova odmarališta koji najviše odgovaraju vašem ukusu, a mi ćemo vas provesti kroz mesta na kojima možete provesti savšreni zimski odmor u Srbiji.

Odmor na planini

Mnogi će se složiti da najbolji odmor može da se provede na planinama Srbije. Obilje snega i zimske aktivnosti zasigurno čine planinske vrhove prvim izborom za putovanje. Srećom, naša zemlja je bogata planinama koje ispunjavaju sve uslove da budu kvalitetna destinacija za mnoge turiste. Sve veći broj planina obogaćuje svoje kapacitete u uslove, pa tako danas i Golija, Rudnik i Šar planina imaju svoje ski-centre. U izboru između najpoznatije planine za skijaše, Kopaonika, i manjih planina koje su se razvijale tokom poslednjih godina, naš glavni kandidat čini se destinacijom sa najraznovrsnijom ponudom.

Zimska avantura na Zlatiboru

Zlatibor je odavno poznat mnogim turistima željnim aktivnog odmora u prirodi. Zbog svoje povoljne lokacije, često se nalazi pri vrhu liste omiljenih mesta za posetu. Međutim, nije dobra lokacija jedini kvalitet ove planine. Zlatibor se može pohvaliti mnogim atrakcijama i aktivnostima koje ga čine jedinstvenom destinacijom u Srbiji.

Ono što predstavlja glavni adut Zlatibora jeste predivna priroda i ski-centar Tornik. Kada je reč o skijaškim kapacitetima, ova planina poseduje 4 staze sa sistemima za veštačko osnežavanje, dostupne posetiocima i kada vremenski uslovi nisu pogodni za sneg. Zlatibor je možda i savršeno mesto da prvi put stanete na skije, jer u okviru svojih centara poseduje ski škole u kojima možete naučiti kako da ovladate ovom zanimljivom veštinom. U zabavnom učenju mogu uživati i odrasli i deca, pa će ovo biti odličan povod da se čitava porodica posveti prvim spustovima na skijama.

Ukoliko poželite da svoj odmor obogatite dodatnim sadržajem, možete isprobati neku od aktivnosti koje će pokrenuti vaše telo. Isprobajte paraglajding, jahanje ili vožnju kvadovima i četvorotočkašima. Ovo je idealan način da se upustite u avanturu, ali i da istražite lepote planine. Prirodna bogatstva će vas oduševiti, ali i gradski centar Zlatibora nije ništa manje impresivan. Šetnja do Zlatiborskog jezera sigurno će vam prijati, a nakon obilaska zlatiborski lepota, sigurno ćete uživati i u zlatiborskim specijalitetima.

Smeštaj na Zlatiboru

Na Zlatiboru možete naći veliki izbor smeštajnih jedinica po povoljnim cenama. Za razliku od Kopaonika, koji je najskuplja zimska destinacija, Zlatibor za jednako dobar smeštaj nudi niže cene zakupa. Naša preporuka je za savršen odmor rezervišete neki od mnogobrojnih privatnih apartmana. Oni nude komfor, privatnost i udoban smeštaj tokom čitavog boravka. Na sajtu Bookaweb možete naći najbolju ponudu smeštaja na Zlatiboru. Stranica: Zlatibor apartmani pružiće vam priliku da u samo nekoliko klikova proverite dostupnost apartmana i na osnovu slika pronađete najlepši smeštaj po svojoj meri.

Srpski gradovi za savršen zimski odmor

Uprkos uvreženom mišljenju da se odmor mora provesti van grada, istina je da mnogi gradovi u Srbiji nude kvalitetan zimski sadržaj za sve uzraste. Novogodišnja rasveta i ukrasi doprineće prazničnom osećaju, čak i kada nema snega. Dovoljno je da iz svog grada otputujete u neki drugi, i osećaj će biti sasvim drugačiji. Mi ćemo vam ponuditi neke od gradova u kojima možete provesti odmor i praznike. Na vama je samo da se spakujete, otputujete i uživate u lepotama srpskih gradova zimi.

Zimski provod u Beogradu

Ukoliko ste ljubitelj noćnog provoda i boravka u velikim gradovima, Beograd je savršen grad za vaš odmor. Mnogi pronalaze relaksaciju provodeći svoj odmor aktivno, u pokretu, istražujući glavna obeležja mesta u kom se nađu. Zimski odmor je odlična prilika da se upoznate sa durgom stranom Beograda, onom koja se pretvara u novogodišnju bajku svake zime.

Sama šetnja do Trga republike biće predivan doživljaj, jer vas na njemu čeka postavljeno klizalište. Poseta parkovima, naročito Kalemegdanu, kada je u novogodišnjem sjaju, biće izuzetno iskustvo. Tokom hladnih, zimskih dana možete se zgrejati odlaskom u neki od beogradskih muzeja. Poseta Narodnom muzeju, Muzeju Nikole Tesle ili, na primer, Kući cveća će vas zagrejati, ali i pružiti uvid u neke od najznačajnijih kulturnih dobara Srbije.

Za sve ljubitelje dobre hrane i pića, poseta Skadarliji bi trebalo da bude nezaobilazna. Naročito zimi, Skadarlija izgleda čarobno, a muzika koja dopire iz restorana sigurno će vas dodatno privući. Posetom Skadarlije sigurno ćete steći pravi utisak o Beogradu, mestu gde se tradicionalno i moderno susreću. Kao što smo na početku obećali, u Beogradu vas očekuje i bogat noćni život. Ne samo za srpske, već i za inostrane turiste, Beograd je postao sinonim za kvalitetan izlazak i provod.

Mnogobrojni splavovi da Savi često ugošćuju neke od najpoznatijih srpskih pop zvezda, koje zabavljaju posetioce do kasnih večernjih sati. Beograd ima da ponudi za svakoga ponešto, bilo da ga posećujete sa porodicom ili prijateljima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati