Slobodno vreme

Direktno.rs

15. 04. 2021. 16:36 2

Paroh napustio crkvu, jer se - ZALJUBIO

Po završetku nedeljne jutarnje mise u parohijskoj crkvi San Feliče u gradiću Masa Martana nedaleko od Peruđe, biskup Gvaltijero Zigizmondi objavio je vernicima da je njihov paroh, don Rikardo Đakobeli, od Svetog oca zatražio blagodat oslobađanja od obaveza celibata, pa stoga i svešteničke službe.


- Vama, draga braćo i sestre, obraćam se pozivom: nemamo pravo da komentarišemo ono što je don Rikardo odlučio, već dužnost da mu ne dopustimo da propusti zagrljaj molitve - zaključio je biskup svoju besedu.

Don Rikardo Đakobeli je posle biskupovog govora, između ostalog, izjavio da voli i poštuje Crkvu, ali da ne može da nastavi da bude dosledan i otvoren kao što je bio do sada.

- Moje srce je zaljubljeno iako nikada nisam imao priliku da prekršim zavete koja sam dao Crkvi. Želim da pokušam da živim ovu ljubav bez skrivanja, bez laži - dodao je zaljubljeni sveštenik.

Don Rikardo ima 42 godine i u svešteničko zvanje je zaređen pre devet godina. Po pisanju pojedinih italijanskih medija, navodno "svi su znali" šta se događa i "kružile su glasine da je don Rikardo viđen sa ženom".

Međutim, nema podataka o identitetu žene koja je ukrala don Rikardovo srce.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati