Slobodno vreme

Direktno.rs

07. 03. 2021. 10:36 0

Saznao da umire: Sinu ostavio uspomenu koja će mu sve reći

Pedijatar Arija iz Mančestera je preminuo od retkog oblika tumora na mozgu sa samo 30 godina, ali je pre smrti uspeo da napiše dve knjige za decu koje je posvetio trogodišnjem sinu.

Arija je imao samo 27 godina kada mu je uspostavljena dijagnoza malignog tumora na mozgu. Bolest je već bila u četvrtoj fazi, pa se i uprkos operaciji nekoliko puta vratila i proširila na kičmu. Arija je izgubio bitku sa opakom bolešću u februaru ove godine.

Dok je išao na hemoterapiju tokom 2019. godine, pedijatar je napisao knjigu koju je posvetio svom trogodišnjem sinu Elijsu pod nazivom "Edi i čarobni kamen koji leči".Međutim, ovaj tata uspeo je da napiše još jednu knjigu koja će uskoro izaći i biće iznenađenje za njegovog sina.

- Bio je u jako lošem stanju, ali je i dalje bio motivisan da napiše knjigu koju će posvetiti našem sinu. Dok sam čitala njegovu drugu knjigu konstantno sam plakala, jer je predivna. Biće veoma teško čitati je našem sinu, a on više nije tu, ali uradiću to za njega - rekla je Naomi, Arijeva udovica.Znao je da će jednog dana sinu morati da se objasni pojam tumora na mozgu i smatrao je da će ova knjiga to učiniti na najbezbolniji način.

- Bilo je veoma emotivno gledati ga dok čita svoju prvu knjigu našem sinu. Elijsu se veoma dopala, i iako još uvek ne zna dobro da govori, zna da oponaša likove iz nje. Veoma je ponosan što se knjiga čita i u njegovom vrtiću i što ju je njen tata napisao - ispričala je Naomi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati