Slobodno vreme

04. 09. 2020. 18:07 0

Objavila sliku sina tokom onlajn nastave: "Ovo je stvarnost"

Kao i u mnogim državama sveta i u Americi su mnoga deca počela sa pohađanjem onlajn nastave, a koliko im teško pada ova velika promena najbolje dokazuje fotografija učenika koja se viralno širi internetom.

Umesto u učionici, šestogodišnji dečak iz Džordžije je prvi dan škole započeo učeći ispred računara, putem onlajn platforme.

- Moj sin je toliko bio tužan zbog činjenice da neće deliti školsku klupu sa drugarima pa je spustio glavu i plakao - priča njegova mama Džejn Kombs.

Kada je videla koliko je utučen, Džejn je znala da treba nešto da preduzme. Zato ga je fotografisala i objavila je fotografiju na internetu, u nadi da će podići svest o poteškoćama sa kojima se neki učenici suočavaju jer ne idu u školu.

Početak školske godine doveo je do toga da se prosvetni radnici i roditelji sukobljavaju širom sveta zbog pokretanja regularne nastave u školi usred pandemije.

Većina državnih škola odlučila je da novu školsku godinu započne u potpunosti onlajn, ali neki prosvetni radnici sačekali su đake u učionicama. Neke škole kombinuju učenje na internet plaformi sa dolaskom u učionice.

- Obrazovanje je od suštinske važnosti za decu. Deca najbolje uče kroz praktično iskustvo, kao i kroz socijalizaciju - kaže ova mama.

Majka četvoro dece je rekla da se saoseća i sa drugim roditeljima koji sada imaju gomilu obaveza.

- Obaveze u domaćinstvu, čuvanje deteta u kući, dobijanje 5.000 imejl poruka dnevno od svih njihovih nastavnika. Različite aplikacije, različite šifre za pristup, različite platforme, neki linkovi ne funkcionišu. Trčite sa jednog laptopa na drugi - ovim rečima opisuje sve muke sa kojima se svakodnevno bori od kako je njeno dete počelo da uči od kuće.

Ipak, na kraju je ispričala da je zahvalna što su nastavnici posvećeni deci i što učenje na daljinu učinili što lakšim i bezbolnijim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati