Slobodno vreme

03. 09. 2020. 16:36 0

U životu dve godine pričamo telefonom: Koliko smo na poslu, uz tv...?

Naučnici iz Sjedinjenih Američkih Država otkrili su na koje aktivnosti trošimo najviše vremena tokom života.

Prosečan čovek koji živi nešto više od 70 godina, provede skoro trećinu života u snu, dok mu 14 godina života prođe na radnom mestu, što predstavlja skoro celu četvrtinu.

U obavljanju lične higijene i u čišćenju, prosečna osoba provede i do sedam godina, a za ishranu potroši oko šest godina. Pet godina je vreme koje čovek provede u čekanju, dok uči i studira cele četiri godine. U telefonskim razgovorima prosečnom čoveku prođu dve godine, a ispred malog ekrana potroši i do tri godine.

Ako ne želite da vam cela godina u životu prođe u traženju izgubljenih stvari, što je neki prosek, potrudite se da pamtite bolje, pa ćete onda možda moći više vremena da provedete u aktivnostima koje volite.

Prema podacima do kojih su došli naučnici, ljudi do svoje 60. godine u kuhinji provedu i do pet godina, a između tri i četiri godine provedu "zaglavljeni" u saobraćaju.Osoba sa prosečnim životnim vekom od 72 godine u kupatilu, dok pegla veš i u šopingu provede po pola godine, odnosno prosečno godinu i po dana zajedno za sve ove aktivnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati