Slobodno vreme

29. 05. 2020. 17:31 1

Punite mobilni KAKO TREBA i baterija će trajati duže

Iako bismo svi voleli da nam baterija na telefonu traje beskonačno, postoje trikovi kako da ona što duže traje.

- Život baterije uglavnom se sastoji od 500 punih ciklusa, odnosno oko godinu i po dana. Ciklus baterije meri se jednim punim punjenjem od 0 do 100 odsto. Dakle, što više punih ciklusa prođe vaš mobilni telefon, menjaćete ga ranije nego što ste očekivali - objasnila je direktorka Odseka za korisnike i kupce firme Mobile Klinik Liz Hamilton za “Reader’s Digest”.

Kako bi vaša baterija trajala što duže, postoji visoko preporučena metoda punjenja uređaja. Hamilton je otkrila da mobilni uređaj treba samo delimično puniti, kako biste usporili pražnjenje baterije. Bateriju je idealno napuniti između 25 i 85 odsto.

- Vašoj bateriji najviše šteti ako uređaj napunite do kraja, odnosno do 100 odsto. Mnogi ljudi to rade, a nisu ni svesni da je to što čine loše za njihov uređaj - dodala je.

Takođe, treba paziti da baterija ne dođe do totalne nule.

Lizi Hamilton preporučuje da smanjite svetlost ekrana, isključite lokaciju i ostale aplikacije koje vam nisu potrebne i podesite telefon na “slabu potrošnju baterije”, kako biste joj što duže produžili vek!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati