Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: National geographic ]

21. 05. 2021. 16:13 1

Moćna poruka: Anđelina Džoli pozirala sa pčelama (FOTO/VIDEO)

Anđelina Džoli je za "National Geographic" pozirala sa rojem pčela i na taj način skrenula pažnju na problem njihovog opstanka.

Džoli je motivisalo više stvari: pčele kao nezamenjivi stub našeg snabdevanja hranom, a koje su ugrožene parazitima, pesticidima, gubitkom staništa i klimatskim promenama.

- Širom sveta se dešava toliko toga zbog čega smo zabrinuti, preplavljeni smo lošim vestima - rekla je Džoli i dodala: "ali ovo je jedan od problema koji možemo da rešimo."Džoli je nedavno imenovana i "kumom" projekta "Žene za pčele". U pitanju je petogodišnji program koji su pokrenuli UNESCO, UN i Guerlain, francuska kozmetička kuća. 

Prema istraživanjima Guerlain-a koji je u ovaj projekat uložio dva miliona dolara, očekuje se da će žene izgraditi 2.500 košnica do 2025. godine, štiteći tako 125 miliona pčela. Žene iz Bugarske, Kambodže, Kine, Etiopije, Francuske, Rusije, Ruande i Slovenije biće obučene ove godine, a ostale, iz Perua, Indonezije i drugih će se pridružiti 2022. godine.

Ključni cilj programa je da istakne raznolikost lokalnih pčelarskih praksi, deleći znanje različitih kultura, piše "National geographic".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati