Savremena žena

Direktno.rs

03. 03. 2021. 11:28 0

Šta se događa sa kosom koju redovno ispravljate?

I vrapci, koji nemaju pojma šta je ravna kosa, znaju kako pegla i figaro mogu prilikom redovne upotrebe znatno da oštete vašu kosu. Pa ako vrapci to znaju, zašto i dalje redovno koristite visoke temperature za svoju omiljenu frizuru?

Bez obzira na to da li koristite peglu za kosu da biste kosu ispravili ili je koristite za uvijanje, visoke temperature negativno utiču na zdravlje i izgled dlake.

Sasvim je jasno zašto se pegla za kosu ubraja među najpopularnije uređaje za uređivanje kose. Veoma jednostavno se koristiti, brza je, a efekat je kao onaj iz frizerskog salona. Ali, svakodnevno korišćenje ovog uređaja, pa čak i samo kako biste popravili frizuru, je pre svega štetno, piše Novi list.

Pegla za kosu dostiže temperature do 230 stepeni kojima direktno 'pržimo' kosu. Ako svaki dan koristimo ovaj uređaj, doslovno topimo svoju kosu. Posledica toga je tanka, beživotna kosa, oštećene vlasi, a nije retkost da dođe i do promene boje kose.

Pegla za kosu vlasima oduzima poprilično puno vlage koja im je potrebna za zdravlje i elastičnost. Svakodnevno peglanje kose pretvara kosu u slamu, bez života i sjaja.

Šta možete da uradite? Odgovor je veoma jednostavan – smanjite korišćenje bilo kojeg uređaja koji radi na principu visokih temperatura. Redovno koristite hranjive maske za kosu i uvek je zaštitite posebnim preparatima prije korišćenja pegle ili figara za kosu.

Uvek se pridržavajte pravila za sušenje kose koja će vašu kosu čuvati od nepotrebnih oštećenja. Jedno od tih pravila glasi da se kosa ne češlja dok iz nje nije isparilo 70 odsto vlage.

Dugu i srednje dugu kosu je lakše ispraviti bez peglanja. Češljajte vlažnu kosu nežno, češljem debelih, retkih zuba.

Radite to svakih 5 minuta sve dok kosa ne bude potpuno suva. Ukoliko žurite možete uključiti fen na srednju ili najslabiju temperaturu kako biste ubrzali proces. Na kraju. Krajeve možete poravnati prirodnim uljem za kosu ili kremom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati