Savremena žena

Direktno.rs

07. 03. 2021. 15:03 1

Večita dilema: Kako i koliko često prati grudnjak?

Često pranje grudnjaka deterdžentima može da ošteti elastičnost grudnjaka i na taj način smanji njegovu svrhu nošenja.

Deni Koč, stručnjak za grudnjake i vlasnik prodavnice u Njujorku, preporučuje da perete grudnjak posle svakog drugog nošenja ili najviše trećeg.

- Glavna stvar koju pokušavate da uradite je da zadržite integritet grudnjaka što je duže moguće. Odeća ne samo da sakuplja ulja sa vaše kože, već se i isteže i gubi oblik. I, kada ulažete u kvalitetan komad, potrebna je dosledna briga kako biste taj komad iskoristili maksimalno - rekao je Koč.

Većina ljudi verovatno ne pere grudnjake tako često. Tačno je da prekomerno pranje takođe može oštetiti elastičnost, što je neophodno za pružanje odgovarajuće potpore. Ako se ne znojite previše, Gven Viting, suosnivačica "The Laundress", kaže da grudnjake treba da perete svake nedelje.- Učestalost pranja zavisi od klime i fizičke aktivnosti. Obavezno odmah operite brushalter ako ste puno vežbali ili se oznojali - savetuje Vhiting.

Koč takođe preporučuje da je najbolje imati najmanje četiri grudnjaka i da ih je najbolje prati ručno sa blagim deterdžentima. Ako se odlučite da ih operete u mašini za pranje veša, bilo bi dobro da ih operete u posebnoj mreži ili vrećici koja će im pomoći da zadrže oblik i ne oštete se, piše "Real Simple".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati