Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: The Sun ]

24. 02. 2021. 15:27 1

Evo odakle rupice na garderobi i kako rešiti problem

Čak i na novoj odeći odednom se mogu pojaviti misteriozne sitne rupice. Neki će okriviti mašinu za veš, neki moljce, neki loš kvalitet odeće - ali svakako da biste sprečili javljanje toga morate pronaći tačnog krivca.

To je jedna od najvećih misterija odeće - otkud sve one dosadne sitne rupice na garderobi, pa čak i na novim stvarima koje svakako nisu bile istrošene ni izložene moljcima. A i mašina za veš radi kako treba.

Sad imamo odgovor - to je najverojatnije zbog vaših farmerki ili remena, kažu stručnjaci za The Sun.

Šta možete da uradite da se to ne dogodi - a da ne bacite farmerke?

Pravi krivac ovde je često sama tkanina. Sam odevni predmet proizvodi se što jeftinije, smanjujući debljinu tkanine gde je to moguće.

Potražite marke garderobe koje navode koju vrstu pamuka koriste.

Drugi uzroci

Ostale stvari koje mogu da prouzrokuju dosadne rupe uključuju stavljanje farmerki s metalnim patentnim rajfešlusom na pranje zajedno s osetljivijim gornjim delovima odeće, kao i dugi nokti koji stežu tkaninu kada oblačite odeću i kopče grudnjaka koje se hvataju za odeću u pranju.

Rupe na garderobi mogu da nastanu i zbog trenja i zbog naslanjanja na kuhinjski pult dok kuvate ili nosite dete.

Takođe, rupice će češće nastati ako pretrpavate veš mašinu.

To nije dobro iz dva razloga: osim što će lošije oprati garderobu, to može da šteti i samoj mašini, a popravak bubnja ili motora nije jeftin.

Druga je stvar što će se neke stvari kad je mašina pretrpana vrlo verojatno zaglaviti između gume i vrata ili bubnja. Naravno, kako se bubanj okreće, tu će zaglavljenu odeću 'čupati' posebno kad krene centrifugiranje. To ni najčvršća odeća ne može da izdrži pa će nastati poderotine ili rupice.

Znak napada moljaca

Više grupisanih rupica pronaći ćete ako vam je moljac izjedao odeću. Zaustavite dosadne insekte tako što ćete osetljive predmete pakovati u zatvorene kese s lavandom u svoj ormar - moljci mrze taj miris.

Takođe, postoje i lepljive zamke za njih u drogerijama, pa probajte i njih ako računate na to da imate pravu 'invaziju' u ormaru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati