Savremena žena

Direktno.rs

06. 06. 2020. 11:03 0

Pet grešaka koje se ponavljaju kod uvijanja trepavica

Uvijač za trepavice čini ih dužim i debljim, a oči izgledaju otvorenije i izražajnije, ali samo ako pravilno uvijete trepavice i izbegnete neke od ovih greški.

Uvijate trepavice posle nanošenja maskare

Uvijanje trepavica posle nanošenja maskare može oštetiti trepavice. Maskara čini trepavice čvršćim i manje fleksibilnim, što može prouzrokovati pucanje ili ih čak možete skinuti sloj ako se maskara nije potpuno osušila. Zato, uvek uvijte trepavice pre nanošenja maskare.

Uvijač stiskate prejako

Ako želite da imate duge, zdrave trepavice, kada ih uvijate, pritisnite samo jednom i to učinite nežno. Prejako stiskanje može uviti trepavice na neželjen način, pod uglom od 90 stepeni, a osim toga trepavice mogu i da puknu. Koristite uvijač tako što ćete ga staviti blizu korena trepavica pazeći da ne dodirnete kožu kapka. Stisnite i držite nežno nekoliko sekundi, a zatim pustite i uradite isto na sredini trepavica.

Ne čistite uvijač za trepavice

Ostaci šminke i bakterije mogu da se nakupe tokom vremena, a to može uticati na sam uvijač i njegov efekat. Zato jednom nedeljno, ili po potrebi, uzmite vaticu i nanesite malo medicinskog alkohola pa obrišite čitavu spravicu

Nikada ne menjate jastučić

Vremenom, mali jastučić unutar uvijača može da se isprlja, napukne ili da se jednostavno ošteti. Ako je jastučić koji štiti trepavice oštećen, takođe može oštetiti i trepavice. Menjajte jastučić na uvijaču svakih nekoliko meseci ili kada primetite da je prljav ili oštećen. Neki uvijači dolaze sa zamjenskim jastučićima, dok neke morate da bacite i da kupite novi.

Kupujete uvijač lošeg kvaliteta

Želite uvijač koji će efikasno oblikovati vaše trepavice zato je njegov kvalitet važan. Isplati se uložiti u kvalitetan uvijač za trepavice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati