Ljubav

Direktno.rs

18. 04. 2021. 22:06 0

Ponedeljak, sreda, petak... Koji dani su najbolji za seks?

Najnovije istraživanje kaže da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u nedelji ili mesecu. Na ženski libido utiču razni spoljašnji, ali i unutrašnji faktori, dok je, čini se, muška želja za seksom uvek ista, snažna i uvek izražena.

Ako ste mislili da su žene za seks raspoložene vikendom, onda ste se prevarili. Zapravo, u pitanju su specifični dani u mesecu.

Nаjjаči libido je neposredno pre i za vreme plodnih dana, tačnije, vrlo brzo nakon završetka "onih dana".

Međutim, osim hormona, na želju za seksom utiče veliki niz faktora, između ostalog i to koji je dan u sedmici. Istraživanje sprovedeno na velikom uzorku slobodnih i žena u ozbiljnim vezama otkrilo je da će slobodne žene najpre voditi ljubav ponedeljkom i sredom, dok one u vezi, akciju ostavljaju za petak ili subotu.

Tokom mesečnog ciklusa žene prolaze kroz faze u kojima imaju potpuno suprotna seksualna raspoloženja. Velikom broju žena ove nagle promene smetaju, ali one ne znaju da ih kontrolišu i usklade se s potrebama svog tela.

1–5. dan ciklusa
Početak menstrualnog ciklusa je faza u kojoj nema razdražljivosti, nadutosti i osećaja težine. Ta faza nastaje jer se nivo hormona estrogena povećava. Ako imate bolnu menstruaciju, uživajte u strasnim dodirima, jer seks može da umiri bol. Tokom orgazma oslobađa se endorfin (hormon sreće) koji je i prirodni opijat, te ublažava bolove.

6–8. dan ciklusa
Idealan period za eksperimente u krevetu, jer je vaše samopouzdanje opet na vrhuncu. U ovom periodu nadoknadite sve što ste se propustili u vreme menstruacije.

9–14. dan ciklusa
U ovom periodu se vaše telo priprema za ovulaciju i ovulira. Estrogen doseže vrhunac, a vi se osećate kao prava zavodnica. Žene se u ovom periodu osećaju zanosno i seksi, češće oblače uske haljine i majice s dekolteom. Na osnovu svega toga možemo da zaključimo da su ovo najbolji dani za seks. Za koju god pozu se odlučili, doživećete vrhunac, jer je vagina u ovom periodu izrazito osetljiva.

15–19. dan ciklusa
Ovo je period kada nećete biti toliko raspoloženi za seks, ali to je sasvim normalno. Nivo estrogena značajno pada i to utiče na vaše raspoloženje. U ovom periodu će vam najviše prijati da se mazite s partnerom. S obzirom na to da se u ovom periodu osećate umorno, izaberite neku jednostavnu pozu i sve prepustite partneru.

20–28. dan ciklusa
Ovo je najnepovoljniji period za ženu, jer je tada izrazito razdražljiva i depresivna. Nivo estrogena je izrazito nizak. Kada uđete u ovaj period, prijaće vam tople i mirisne kupke, a u krevetu će vam najviše prijati da vas partner oralno zadovolji, piše she.hr.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati