Ljubav

Direktno.rs

17. 04. 2021. 11:31 0

Istraživanje: Samci u ovoj dobi traže nekog svojih godina

Kada samci odluče da potraže partnera, oni iz prethodnih iskustava već znaju šta žele, odnosno koje osobine traže u novom partneru, ali iako postoji karakteristika za koju mnogi tvrde da je poželjna, oni je ipak izbegavaju.

Zato je sajt za upoznavanje, Pinkilin, sproveo istraživanje u kom je otkrio da u teoriji većina korisnika traži starijeg partnera, u praksi to nije baš tako.

Naime, u istraživanju je analizirano 197.519 poruka koje su korisnici aplikacije razmenili, a pokazalo se da gotovo 70 odsto, muškaraca traži partnerku dve ili više godina mlađu od sebe. Analizirane su samo poruke heteroseksualnih parova jer nije bilo dovoljno podataka za homoseksualce.

Iako su i žene i muškarci u dobi od 18 do 23 godine uglavnom pozitivno reagovali na poruke svojih vršnjaka, kao i onih malo mlađih ili nešto starijih, ovaj trend među muškim korisnicima opao je proporcionalno u njihovoj starosti - tako da je samo četvrtina muškaraca od 30 godina pa naviše, nastavila da pozitivno reaguje na poruke starijih žena. S druge strane, žene srednjih godina najčešće su kontaktirale svoje vršnjake, a takav trend se nastavio i s godinama.Ovo istraživanje je takođe otkrilo da postoje razlike u načinu na koji žene i muškarci započinju kontakt sa suprotnim polom. Podaci su tako pokazali da žene uglavnom vole vršnjake ili nešto starije muškarce, dok stariji muškarci žene preferiraju samo kada su znatno mlade, u dobi između 18 i 20 godina.

Međutim, posle 40. godine i žene se okreću, pa uzrečica "mlađe je slađe" postaje njihov životni moto, zato negde sredinom četvrte decenije života "jure" mlađe partnere.

Autori studije kažu da muškarce privlače mlađe partnerke koje još uvek mogu da rode, dok žene takođe traže plodnog partnera koji im može pružiti potomstvom, piše "Best Life Online".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]

Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati