Ljubav

Direktno.rs

21. 03. 2021. 21:35 0

Na šta treba paziti ako ste u vezi sa nekim ko je bio prevaren

U mnogim slučajevima neko ko je prevaren u prethodnoj vezi mogao bi imati problema sa poverenjem, nesigurnošću i strepnjom zbog vernosti u sledećem.

Prevara je vrlo ružno i traumatično iskustvo za onoga ko je prevaren. Ako izlazite sa nekim ko je nedavno prevaren, evo nekoliko stvari koje morate imati na umu, navodi psiholo[kinja Karin Anderson Abrel.

1. Budite iskreni

- To se podrazumeva, ali ako je vaš partner prevaren, možda će im trebati dodatno uverenje jer će možda stupiti u vezu sa pojačanom anksioznošću zbog vernosti - objašnjava Karin.

Bez obzira u kakvoj ste vezi, najvažnije je da budete iskreni i verni i da ne varate jer će vaš partner tek onda izgubiti veru u vezu.

2. Ne dajte im razloga da sumnjaju 

- Ponašajte se na način koji im daje najveću sigurnost i samopouzdanje. Pokažite im da ste verni i ubedite ih u to - savetuje psiholog.

Ne flertujte sa drugim ljudima, budite otvoreni i iskreni prema partneru, budite dosledni. Trudite se oko njega i posvetite se. Ako niste spremni za tako nešto, nemojte ni ulaziti u vezu, pogotovo ne sa nekim ko je u prethodnoj vezi bio prevaren i povređen.3. Budite nežni

Iako je važno biti saosećajan i podržati svog partnera, ipak, s druge strane, morate prepoznati kada ste učinili sve što je u vašoj moći.

- Pokažite im saosećanje, ali znajte granice. Morate im verovati i dati im doznanje da želite da budete tu za njih. 

4. Ne žrtvujte ono što vam je važno

U zavisnosti od vašeg partnera i onoga kroz šta je prošao, određene stvari mogu za njih da budu znak alarma, poput prijatelja suprotnog pola ili, na primer, odvojena putovanja na duži vremenski period.

Karin naglašava da nije pošteno žrtvovati stvari poput prijateljstva, i da je ključ u zdravoj komunikaciji.5. Razgovarajte o tome

Kroz bilo koju poteškoću, komunikacija je najvažnija. 

Karin predlaže da pripremite stvari koje biste želeli da kažete. Na primer, "Volim te i želim da ovo uspe. Znam da je ovaj odnos opterećen prošlošću, ali moramo da se pomerimo dalje od nekih iskustava koja smo imali i koja bi mogla da zaustave našu sposobnost da iz ove veze napravimo nešto lepo".

6. Ne popravljajte im rane 

- Postoje ljudi koji imaju kompleks spasilaca i mogli bi da preduzmu previše odgovornosti za lečenje svog partnera. Onaj ko je prevaren sam će se izlečiti, to nije posao novog partnera - objašnjava Karin.

Nije lako biti prevaren, ali takođe nije lako biti sa nekim ko sumnja da ćete ga prevariti. Potrudite se da svom partneru pokažete da vam se može verovati. Budite strpljivi i naučite ih da ponovo veruju, a istovremeno ostanite verni sebi i svojim potrebama, piše "Mind Body Green".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]

Video dana

Sve je zauzeto

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati