Ljubav

Direktno.rs

22. 11. 2020. 20:55 0

Šta je to u seksu normalno, a šta nije: Kilaža utiče na trajanje?

Koliko seksa u proseku imaju partneri, pitanje je na koje svi traže odgovor... A najbolje će, naravno, ponuditi Kinsi institut, najpoznatiji na svetu kad je seks u pitanju.

Treba imati na umu da je na odgovor uticalo mnoštvo fakotra poput životnog doba, zdravstvenog stanja, seksualne želje i životnog stila.

Učestalost

Prema rezultatima, seksualno su najaktivniji mladi koji imaju između 18 i 29 godina. Oni upražnjavaju seks oko 112 puta godišnje, odnosno dvaput nedeljno. Ljudi stari između 30 i 39 godina imaju seksualne odnose otprilike 86 puta godišnje, što je u proseku 1,6 puta nedeljno, dok osobe u stare između 40 i 49 godina ovom aktivnošću bave se otprilike 69 puta godišnje.

Porodične obaveze, posao, svakodnevni stres i brige loše utiču na zdravlje koje igra ključnu ulogu u stanju našeg libida, kažu naučnici, objašnjavajući zbog čega broj seksualnih odnosa sa starenjem opada.

Trajanje

Govoreći strogo matematički, naučnici tvrde da prosečan seksualni odnos traje pet minuta.

- Znamo da je teško definisati šta tačno spada u seksualni odnos. Da li pričamo samo o penetraciji ili pod seksom smatramo i ljubljenje, predigru, peting? Kako bismo stvari pojednostavili, fokusirali smo se na vreme od penetracije do ejakulacije - kazao je doktor Brendan Zajč sa Univerziteta Kvinslend na kojem je istraživanje o prosečnom trajanju seksualnog odnosa sprovedeno.U njemu je učestvovalo 500 parova. Imali su zadatak da uključe štopericu na početku seksualnog odnosa i da je isključe na kraju.

- Svi su pritisnuli štopericu kada su krenuli s penetracijom i zaustavili je nakon ejakulacije - kaže Zajč.

Pokazalo se da je najkraći seksualni odnos trajao 33 sekunde, a najduži 44 minuta. Prosek iznosi pet minuta. Stariji muškarci mogli su kraće da izdrže od mlađih kod kojih je na dužinu seksualnog odnosa jednim delom uticao i kondom.

Studija koja je sprovedena u Turskoj pokazala je da gojazni muškarci mogu duže da izdrže, ali to ne znači da su aktivniji u krevetu.

Vrlo je nezahvalno govoriti u kategorijama "normalno" i "nenormalno" kada je u pitanju seks, ali i zanimljivo je videti kako se "generalno" diše pod čaršafima prenosi "metro-portal.hr".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati