Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: cosmopolitan.uk ]

12. 03. 2020. 22:06 0

Osam saveta da romantičan seks probudi strast

Kada se govori o romantičnom seksu gotovo sve je ilustrovano na filmskom platnu. Obzirom da je na snimcima naglasak na romantici to ne mora da znači da takav seks ne može da bude vruć.

Razmišljate kako da unapredite vaš seksualni život? Bilo da želite da budete profesionalac u krevetu ili radi reda da ste bolji, treba da izdvojite malo vremena kako bi vežbali i istraživali kakav seks vi zapravo želite da imate. Romantičan seks je možda najbolji ako želite da se upoznate sa vašom drugom polovinom.

Ovo su osam saveta kako da imate bolji, strastveniji i romantičniji seks.

Šta znači romantičan seks? To može da varira od osobe do osobe, ali glavna odlika je povezivanje na emotivnom nivou sa vašim partnerom, objašnjava seksualna psihološkinja Aofie Druri. Ona kaže da je seks bitan faktor svake veze i da je poželjno da odvojimo vreme za ovaj čin.

- Romantični seks dodaje nove iskre u vaš ljubavni život, a na ovaj način možete pokazati partneru da vam je stalo i do njihovog zadovoljstva.

Planirajte unapred

Poželjno je da prvo popričate o tome šta želite i šta vam prija. Aoife predlaže da pričate sa vašim partnerom o prethodnim romantičnim seksualnim iskustvima i da na ovaj način objasnite šta vam je prijalo.

Koristite vaša čula

Neki veruju da je mozak najbitniji seksualni organ. Koristite vašu maštu i igrajte se sa čulima kako bi se što bolje stimulisali u romantičnom smislu.

- Počnite sa čulom vida, zapalite po nekoliko sveća, a možete i da uključite čulo mirisa ako je sveća aromatizovana. kad je reč o dodiru igrajte se na bezbroj načina sa korišćenjem hladnih i toplih objekata, pa čak i sa igračakama.

Pronađite vaš ljubavni jezik

Bitno je da pronađete zajednički ljubavni jezik i da ga dobro razumete, objasnila je psihološkinja. Možete naći vaš jezik tako što ćete razmisliti šta vam pruža najviše ljubavi i zadovoljstva u vezi. Pet ljubavnih jezika su reči ohrabrivanja, vernost, pokloni, odvajnje vremena i fizički dodir. Poželjno je da upoznate vašeg partnera sa vašim ljubavnim jezikom.

Pričajte polako o tome šta se dešava

- Fokusirajte se na to šta raditi u datom momentu. Budite svesni šta se dešava sa vašim telom i ne dozvolite da vas išta ometa – kaže Aoife.

Masirajte jedno drugo

Masaže su sjajan način da se povežete sa vašim partnerom i mogu da vas oraspolože za nešto više. Poželjno je da naučite kako da masirate i da koristite esencijalna ulja ruže i lavande.

Pričajte o vašim fantazijama

Korisno je da pričate sa vašim partnerom o najluđim fantazijama, da održavate otvorenu komunikaciju i da pokažete da ste ranjivi. Ako pokažete vašu ranjivost onda možete računati na to da ste se povezali, pa uživati u sjajnom romantičnom seksu.

Raditi i druge stvari pored dodira

Možete uživati u intimi i bez penetracije. Pustite opuštajuću pesmu i pet minuta se gledajte u oči, ova tehnika se zove "duševno posmatranje" i utiče na to da se više zbližite.

Nemojte stati kada se završi seks

Intimnost ne mora da se završi kada se čin obavi. Nastavite da se ljubite, mazite i ležite jedno pored drugog. Posle svega vazduh je pun ljubavnog hormona koji lebdi oko vas i pomaže vam da iskra potraje još duže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]

Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati