Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Miss7zdrava ]

21. 02. 2020. 15:02 0

MAMINA TEHNIKA spašava brak: Nema više svađa u glas

Tokom svađe previše energije potrošim kako bi smislila vickast način da povredim ili uvredim svog supruga umesto da stanem i da ga saslušam. Tehnika ogledala mi je omogućila da govorim, a da me on sluša i obrnuto, ispričala je američka spisateljica.

- Tehnika ogledala je najbolji način da dve osobe stave tačku na svoju svađu i pronađu zlatnu sredinu. Moja mama mi je stalno ovo govorila ali kao svaka tinejdžerka ja sam samo prevrnula očim i produžila dalje, ali kada sam se našla u dugogodišnjem braku setila sam se mame i počela da praktikujem njen savet – ispričala Džersi Grigs.

Tehnika ogledala je metod oponašanja ljudi oko nas. Ogledanje može pomoći u uspostavljanju boljih odnosa između pojedinaca, a istraživanje je utvrdilo i da poboljšava međuljudska veštine i kod dece.

- U braku smo pet godina i sjajno se slažemo, ali ponekada se pokačimo oko sitnica i to eskalira u svađu koja traje satima, a nekada i danima. Jedne večeri naša mala rasprava o novogodišnjim ukrasima se pretvorila u sveobuhvatnu svađu. Tokom rasprave setila sam se moje mame i njenog saveta pa sam suprugu predložila da oprobamo ovu tehniku. Seli smo jedno naspram drugog u dnevnoj sobi i neizmenično svako od nas je govorio jasnim rečenicama dok ga je drugi slušao i potom ponovio iste rečenice. Ja: “Osećam se povređeno zato što ti se ne sviđaju naši ukrasi za jelku, jer smatram da su važan simbol naše veze.“ On: “Osećaš se povređeno zato što mi se ne sviđaju naši ukrasi za jelku, jer smatraš da su važan simbol naše veze – pojasnila je Grigs.

Nastavili smo tako dok ja nisam osetila da me je on dovoljno čuo i onda sam shvatila da je dovoljno da jedna osoba započne ovu tehniku i ako je vašem partneru stalo do vas i do vaše veze on će slušati i ponavljati za vama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati