Ljubav

Direktno.rs

29. 01. 2020. 09:10 0

Na ovakav seks ne treba da pristajete

Nezdrav odnos među partnerima često se odražava i u njihovom seksualnom životu. Tako i seks može da pokaže da nešto u vezi nije u redu.

1. Seks kada niste raspoloženiU zdravoj vezi, ljudi mogu da odbiju partnera i da se osećaju potpuno prijatno sa njim. Jednostavno, partner vas shvata. Ne pokušava da vas pritiska, prisili, prigovara, uporedi sa svojim ranijim odnosima. Ako ne želite seks, nemojte to raditi. Potražite osobu koja vas voli više od vašeg tela i neće otići samo zato što niste bili raspoloženi za seks.

2. Seks koji vam ne donosi zadovoljstvo

Ako samo jedan partner redovno dobija zadovoljstvo od seksa, to znači da nešto ide naopako. Niko od vas ne bi trebalo da žrtvuje svoju udobnost ili zadovoljstvo zbog drugog. Takve žrtve nisu uvek napravljene pod prisilom, često osoba sama ignoriše svoje potrebe i želje. Važno je u odnosima stvoriti prostor za iskren i otvoren razgovor o svemu što vas muči, uključujući i probleme u seksualnom životu.

3. Seks u kojem ne pokazujete emocijePoštovanje i slušanje potreba vašeg partnera jednako je važno kao i posmatranje njegovih granica. Ako ne prihvatate nešto, bilo da se radi o vezivanju ili određenoj pozi, niko nema pravo da vas prisili da to uradite. Kada partnera doživljavate kao pretnju, bez obzira da li je ona psihološka ili fizička, vaš odnos se teško može nazvati zdravim.

4. Seks koji vas povređujeAko tokom intimnosti osetite bol, ne prisiljavajte sebe da nastavite i pokušajte da ne krivite sebe što ste razočarali svog partnera. Na kraju, uvek imate priliku da partneru pružite zadovoljstvo na druge načine. Ako ste sa pravom osobom, radije će se zaustaviti nego vas povrediti.

5. Seks sa partnerom koji vas potcenjuje

Seksualni odnos tokom kojeg se stidite svog tela - ne radi se o vašim kompleksima, već o neprijatnim komentarima partnera o vašem izgledu. Osoba koja kritikuje vašu težinu, veličinu grudi, polnog organa ili druge karakteristike, ne zaslužuje da vas vidi golu ili golog. Seks izaziva mnogo emocija, a među njima ne sme biti stida. Čak i ako još niste naučili da volite svoje telo, to ne znači da smete dopustiti drugima da ga ne poštuju.

6. Seks u kome se osećate fizički nesigurno

Ako želite da momak koristi kondom, onda bi to trebalo da učini. Bez previše molbi i ubeđivanja sa vaše strane. Kada je reč o zdravlju, argument kao što je “neugodno mi je” izgleda smešno. Siguran seks je jedini seks koji treba imati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati