Kuhinjica
13. 12. 2019. 06:52 0
NEOPISIVO DOBRO Posna sarma sa suvim šljivama
Naučite kako da "začinite" u ovim zimskim danima vaše sarme tako da im obogatite ukus suvim šljivama i raznim začinima.
Potrebno je:
1 glavica kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
200 gr opranog pirinča
2 kašike ajvara
malo suvih šljiva
aleva crvena paprika
tucana paprika ljuta
biber i so
ulje
lovorov list
4-5 čena belog luka
Priprema:
Ispržiti na ulju seckan crni luk i narendanu šargarepu. U to dodati rendan krompir i pirinač. Dodati ajvar, alevu papriku, tucanu papriku biber so, i deo belog luka.Sve izmešati.
List odvojiti od kupusa skinuti korenčiće i zavijati sarmu.
Ređati u dublju šerpu uspravno sarme u sredinu.
Staviti ostatak kupusa na kocke preko njega staviti malo ajvara, suvih šljiva, ulja i još malo belog luka.
Pobacati i preko sarme lovorov list. Naliti i krčkati oko 2 i po sata.
Rezultat? Fantastična sarma!
Komentari 0
ostavi komentar