Korona

[ Izvor: Telegraf.rs ]

20. 09. 2021. 17:45 12

Više ne objavljuju broj umrlih u kruševačkoj bolnici

U prvih 15 dana septembra, u kovid bolnici u Kruševcu, prema podacima objavljivanim na sajtu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Nišu, preminula su 152 pacijenta kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Poslednji izveštaj o broju preminulih od posledica kovida 19, KC Niš objavio je 15. septembra, a od 16. septembra, odnosno od četvrtka, tih brojki nema u dnevnim izveštajima.

Broj hospitalizovanih u ovoj bolnici u četvrtak je iznosio 385, dok je kod 374 pacijenta potvrđeno prisustvo virusa korona. Njih 12 bilo je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalazilo se u jako teškom opštem stanju.

Narednog dana bilo je manje hospitalizovanih u odnosu na prethodni dan - 370 pacijenata, a korona je potvrđena kod 351 osobe. Ni u tom izveštaju objavljenom u petak u 16 časova, kao ni u prethodnom, nije navedeno koliko je pacijenata izgubilo bitku sa koronavirusom.

Prvog dana minulog vikenda, podaci su pokazali da je 386 pacijenata hospitalizovano u kovid bolnici u Kruševcu, te da je kod 383 potvrđeno prisustvo virusa kovid-19. Takođe, podataka o preminulima nije bilo.

U nedelju je broj zaraženih koronom u kovid bolnici u Kruševcu nastavio da raste, kada je hospitalizovano 417 pacijenata, od kojih je 393 zaraženo kovidom. Broja preminulih od posledica koronavirusa u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije bilo.

Prema najnovijem preseku objavljenom danas u 16 časova na sajtu KC Niš, u kruševačkoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 420 pacijenata. Kod 392 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa kovid 19, dok ni danas nema podataka koliko je ljudi izgubilo bitku sa ovim virusom.

- Na zvaničnom sajtu UKC Niš nema podataka o broju preminulih pacijenata zbog poštovanja odluke da se takvi podaci objavljuju objedinjeno za celu Srbiju, a ne pojedinačno po ustanovama. Nijedna ustanova u Srbiji koja zbrinjava kovid pacijente, ne objavljuje ovaj podatak zasebno - navode iz niškog Kliničkog centra za Telegraf.rs.

Od direktora kovid bolnice u Kruševcu nije bilo odgovora zašto je doneta ova odluka.

Inače, podatke o preminulima od posledica kovida u vranjskoj, leskovačkoj, kruševačkoj bolnici, ali i samom niškom Kliničkom centru, UKC Niš objavljivao je mesecima unazad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati