Korona

[ Izvor: 021.rs ]

16. 09. 2021. 18:22 2

U školama u Novom Sadu zaraženo 379 đaka

Kod 379 dece u Novom Sadu je potvrđeno prisustvo koronavirusa, a više stotina njih nalazi se u karantinu, potvrđeno je za 021.rs u Gradskoj upravi za obrazovanje. U pitanju je veliki rast, jer su iz grada pre nedelju dana poručili da nema skoro nijednog odeljenja na onlajn nastavi, kao i da je tek nekoliko učenika obolelo.

U predškolskoj ustanovi za sada nema nijedan objekat koji ne radi zbog zaraze, a aktivne su i sve grupe.

U osnovnim školama na teritoriji grada pozitivno je 125 učenika, dok se 362 nalazi u izolaciji. U raznim osnovnim školama trenutno su 32 odeljenja na onlajn nastavi i nema škola koje ne rade zbog koronavirusa. Prema podacima Uprave, do 15. septembra u novosadskim srednjim školama bilo je 247 zaraženih tinejdžera, a tačnog podatka o onima koji su karantinu nema. Trenutno je 41 odeljenje nastavu pohađa onlajn.


Kako saznaje 021.rs, u srednjima školama ima 46 zaraženih među zaposlenima, a u osnovnim školama zaražene su 62 osobe iz nastavnog i nenastavnog osoblja.

Kako navode u Upravi za obrazovanje, u redovnom su kontaktu sa predstavnicima Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", Aktiva direktora osnovnih škola, kao i Aktivom direktora srednjih škola. Svakodnevno se prati epidemiološka situacija.

- Grad Novi Sad čini sve u svojoj nadležnosti da sačuva zdravlje i bezbednost učenika, njihovih roditelja, nastavnog i nenastavnog osoblja i da kvalitet nastave bude na visokom nivou - poručuju u Upravi za obrazovanje.


Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da je doneta odluka po kojoj odeljenja sa 16 učenika i manje, prelaze na onlajn nastavu ukoliko se u tom odeljenju pojave tri slučaja zaraze koronavirusom. Odeljenje sa više od 16 đaka, u kojem se pojave dva zaražena učenika, deli se na dve grupe i prelazi na kombinovani model nastave, a ukoliko se u tim grupama pojavi više od troje zaraženih, grupa prelazi na onlajn nastavu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati