Korona

Direktno.rs [ Izvor: TV Prva ]

15. 09. 2021. 09:47 23

Ružić: Redovno ćemo testirati učenike

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio da u ovom trenutku nije moguće održavati nastavu u svim osnovnim i srednjim školama na tradicionalan način.

- Nastava će se odvijati u skladu sa stručnim uputstvima, ali nastavno osoblje je obavezno da pripremi predavanja i u formi za učenje na daljinu ukoliko realna situacija nameće taj model - rekao je Ružić gostujući na TV Prva.

- Za sada se nastava na daljinu odvija u malom broju škola i ne bi trebalo da čudi da u istom gradu imamo nekoliko modela. Uveli smo tzv. semafor sistem, centralizovani model u kojem su ključni parametri broj vakcinisanih i zaraženih. Ukoliko u istom gradu imamo u jednoj školi veći broj zaraženih nego u drugim školama, tu će biti uvedena nastava onlajn, ali ne i škole u kojima je epidemiološka situacija povoljnija - objasnio je ministar prosvete.

On je podsetio da je Vlada pre 15-ak dana došla do određenih zaključaka koji će omoguciti da se i ovaj model inovira i da bude još realističniji i efikasniji i predočio da je kriterijum za uvođenje onlajn nastave da je 10 odsto učenika u odeljenju pozitivno na koronu.

- Nastojaćemo da uvedemo i redovno testiranje učenika da bismo imali što realniju sliku situacije i nadamo se da će roditelji podržati ovu inicijativu. Neće biti neke posebne kontrole i inspekcija, jer je obrazovni sistem ozbiljan i celu situaciju nadgledaju direktori škola i nastavno osoblje - rekao je Ružić.

On je naglasio da sve epidemiološke odluke i preporuke donosi medicinska struka i potvrdio da će se obrazovni sistem pridržavati tih preporuka, što važi i za nošenje maski, ali i za sve ostale mere koje budu propisane.

Ružić je rekao da đaci od prvog do trećeg razreda idu u školu na tradicionalan način, a svi ostali uzrasti će se prilagođavati realnoj epidemiološkoj situaciji

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 23

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati