Korona

[ Izvor: Mediji ]

09. 04. 2021. 09:02 6

Tržni centri se otvaraju u ponedeljak, kafići ostaju zatvoreni, đaci u školama

Na današnjem zasedanju Kriznog štaba doneta je odluka o otvaranju tržnih centara, ali i o povratku đaka u škole, javljaju mediji.


Od ponedeljka, 12. aprila, tržni centri se otvaraju i radiće do 22 časa. Ugostiteljski delovi unutar tržnog centra još neće biti otvoreni.

Kada je reč o đacima, odluka je uslovljena još jednom proverom epidemiološke situacije, tako da, ukoliko brojke budu padale, deca se vraćaju u škole po modelu od 1. septembra.

To praktično znači nastavu u učionicama, ali i kombinovanu nastavu, kao što su išli srednjoškolci. Na današnjoj sednici razgovarano je o otvaranju i unutrašnjih delova ugostiteljskih objekata. Prema planu, oni bi trebalo da budu otvoreni 19. aprila, međutim, ta odluka nije danas doneta. Potpuno otvaranje kafića biće razmatrano sledeće nedelje.

- Tržni centri mog početi da rade od ponedeljka. Ugostiteljski objekti sa baštom i izlaskom na otvorenom mogu početi da rade takođe. Oni koji su zatvoreni, ne mogu - istakao je Tiodorović.

- Onlanj nastava će se svesti samo na lokalne procene u žarištima, pa će od 19. škola početi sa funkcioniše po onom sistemu koji je važio od 1. septembra.

- Sve mere se moraju poštovati, akcenat je na tome. Maske se mora nositi čak i na otvoreno. Vakcinacija se odlično odvija, odziv je izuzetno dobar i to je rešenje naše situacije, uz poštovanje mera, da bismo oneomogućili novim sojevima da se šire. Moramo biti realni. Nabolji smo u Evropi po broju vakcina koje obezbeđujemo. Ali sve zavisi i od isporuke. Koliko brzo dobijamo vakcine. Nadamo se da će se ovaj pozitivan trend održati. Nadamo se da ćemo u narednih mesec i po, dva, sa vakcinisanjem, postići kolektivni imunitet. Ima malo optimizma, ali je broj umrlih i dalje veliki - istakao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati