Korona

[ Izvor: Telegraf.rs ]

05. 04. 2021. 07:35 4

Počinju da rade bašte kafića, ali uz ograničenja

Od danas će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapaciteta. Kako je juče objasnio dr Predrag Kon, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.

Dodao da korekcije mera podrazumevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom.

- To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mera, jer da smo te najosnovnije mere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo - zaključio je Kon.

Radno vreme svih objekata, uključujući one koji već rade i one koji će od danas biti otvoreni, od danas se produžava maksimalno do 22 časa.

Ovo se odnosi na prodavnice prehrambene robe, frizerske i kozmetičke salone, teretane, spa centre, koji trenutno rade do 20 časova.

Ustanove kulture – bioskopi, pozorišta, galerije, biblioteke – takođe će moći da rade do 22 časa. Ustanove kulture trenutno rade do 21 sat.

Tržni centri, koji su zatvoreni već nekoliko nedelja, neće raditi ni od ponedeljka, a tokom ove nedelje biće razmotreno od kada bi mogli da rade i pod kojim uslovima.

Svi srednjoškolci i stariji osnovci ostaju na onlajn nastavi i u narednom periodu. Oni mogu da, u kontrolisanim i bezbednim uslovima, idu u školu samo na ocenjivanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati