Korona

[ Izvor: Beta ]

05. 03. 2021. 17:11 0

Direktor Doma zdravlja: Situacija u Novom Pazaru zabrinjavajuća

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović ocenio je da je epidemiološka situacija u tom gradu "veoma zabrinjavajuća" i da preti kulminacija ukoliko ne dođe do potpunog pridržavanja protivepidemioloških mera.

Ćorović je, posle sednice Štaba za vanredne situacije, novinarima rekao da se svakodnevno povećava broj pacijenata zaraženih koronavirusom, a da je na bolničkom lečenju više od 130 osoba.

 

-Tražili smo danas od svih javnih ustanova i gradskih preduzeća da podignu protivepidemijske mere na najveći nivo, da se ulice dezinfikuju, a na građane ponovo apelujemo da nose maske, da drže distancu i da izbegavaju masovna okupljanja. Situacija je zaista alarmantna, oboljevaju i mlađi ljudi, a mi danas očekujemo i odluke republičkog štaba i pooštravanje mera - rekao je Ćorović.

 

On je istakao da nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana, koji je ispod pet odsto, dok je odziv u ostalim gradovima u Srbiji „znatno bolji“.

- Ne mogu da razumem naše sugrađane, uradili smo apsolutno sve što smo mogli, vakcina imamo dovoljno, kao i vakcinalnih punktova. Mislim da jedini u Srbiji vakcinišemo i one koji se nisu prijavili preko e-Uprave, pozivamo ljude telefonom više puta, a odziv je i dalje mali - rekao je Ćorović.

Vakcina je „jedini lek protiv korone“, ponovio je on i dodao da je „nerazumno“ da ceo svet veruje u medicinu, a da u Novom Pazaru one ne mogu da se potroše.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati