Korona

[ Izvor: Mediji ]

05. 03. 2021. 16:32 5

Vlada usvojila mere, srednje škole od ponedeljka "onlajn"

Krizni štab preporučio je Vladi Srbije da za vikend od subote u podne do ponedeljka u 6 časova bude zatvoreno sve osim cvećara, prehrambenih radnji, pumpi, apoteka i dostava hrane. Takođe, štab je preporučio i da srednje škole od ponedeljka prelaze na onlajn nastavu, a Vlada Republike Srbije, usvojila je preporučene mere.

Doneta je odluka da od subote, 6. marta u 12 sati do ponedeljka, 8. marta u 6 sati ujutru budu zatvoreni svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), sve prodavnice osim prodavnica prehrambene delatnosti, kozmetički i frizerski saloni, dečije igraonice, teretane, sportski objekti. Drugim rečima, mogućnost da rade sutra, nakon podneva do ponedeljka ujutru imaće samo prodavnice prehrambene robe, koje mogu da rade do 21 sat, apoteke i benzinske pumpe čije radno vreme nije ograničeno.

Podsetimo, prema današnjim podacima, u Srbiji je na koronavirus testirano 15.774 osoba, od kojih je pozitivna 4.071 osoba dok je, nažalost, 17 osoba preminulo. Na respiratorima je 166 pacijenata.

Uoči sednice Kriznog štaba oglasio se dr Kon koji je rekao da smatra da mera koju je predložio medicinski deo Kriznog štaba - sedmodenvno zatvaranje - nije dovoljna. Čak, prema njegovom mišljenju ta mera je "apsolutno minimalna".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati