Korona

[ Izvor: Beta ]

04. 03. 2021. 08:34 2

Štab u Nišu: Preti nam katastrofa

Štab za vanredne situacije grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija u tom gradu vanredna sa pretnjom da pređe u katastrofalnu i da se od početka epidemije beleži najoštriji rast broja zaraženih korona virusom. U sapštenju objavljenom kasno sinoć rečeno je da je štab odlučio da naredna dva vikenda buvlja pijaca i auto pijaca budu zatvorene.

Gradski štab je, kako je navedeno, naložio nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera - pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave.

Naloženo je takodje da Javno komunalno preduzeće "Gorica" preduzme sve mere epidemiološke zaštite tokom predstojećih Zadušnica - zabranjeno je okupljanjanje više od pet osoba na otvorenom, obavezno je držanje fizičke distance ili obavezno nošenje maske.

Javno komunalnom preduzeću "Tržnica" naloženo je poštovanja epidemioloških mera na zelenim pijacama i kvantaškoj pijaci, a Direkciji za javni prevoz preduzimanje rigoroznih mera kontrole i nadzora u poštovanju mera u javnom gradskom saobraćaju.

Gradski štab apelovao je na gradjane da se odmah, sa prvim simtomima koji ukazuju na zaražavanje korona virusom, jave lekarima u kovid ambulantama.

Gradjani su pozvani da se prijave za vakcinaciju, uz procenu svog zdravlja i sagledavanje kontakata u poslednjih pet dana pre odlaska na punkt za vakcinaciju.

Dom zdravlja Niš, kako je saopšteno, raspolaže svim vrstama vakcine protiv korona virusa.

Štab je saopštio da je u Nišu do sada vakcinisano 80.000 gradjana, tako da taj grad vodeći u Srbiji po broju vakcinisanih stanovnika.

Prema podacima Doma zdravlja u toj zdravstvenoj ustanovi je poslednjih dana korona virus laboratorijski potvrdjen kod oko 200 pacijenata.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati