Korona

[ Izvor: Telegraf ]

09. 02. 2021. 09:33 10

Lončar: Do leta korona pod kontrolom, MORE može

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da je danas zvanično počela revakcinacija kineskom vakcinom i da će se ona odvijati na 200 punktova. On se obratio iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", i istakao da ako ovako nastavimo sa vakcinacijom, možemo kontrolu do leta da dovedemo pod kontrolu.

 

- Nastavljamo sa daljom nabavkom vakcinom, videli ste da su stigle dodatne količine vakcina. Jutros je stiglo 50.000 doza ruske Sputnjik V vakcine. Ono što je najbitnije mislim da su građani shvatili značaj vakcinacije, ako nastavimo ovako, i budemo odgovorni, i ono što je bitno nema opuštanja posle prve doze. Mora da se primi druga doza, da imamo maksimum antitela. ne dobijamo prvu bitku sa prvom dozom vakcine - kazao je Lončar, i dodao:

 

- Ako nastavimo ovako možemo do leta da ostvarimo cilj i da stavimo koronu pod kontrolom. Moći ćemo da idemo na more. To zavisi od nas, imamo šansu, na dobrom smo putu i to treba da uradimo. Još jednom neizmerna zahvalnost svim medicinskim radnicima, hvala vladiki, pokrajinskom sekrterau Zoranu Gojkoviću koji brine o Vojvodini.

Lončar je rekao da je do sada vakcinisano 557. 000 građana.

- Kada vidite da imate više od pola miliona ljudi vakcinisanih, sam je znak o kakvom se kvalitetu radi. Moramo da nastavimo dalje - rekao je Lončar.

On je rekao da će se u petak popodne biti bliži odgovoru kada bismo mogli da krenemo sa proizvodnjom Sputnjik V vakcine. U petak dolaze ruski stručnjaci.

- Mislim da dolazi 20-ak njihovih ljudi. Neke procene su da bi za dva, do tri meseca mogli da uđemo u proizvodnju, a šest meseci je potrebno da krenemo da pravimo vakcinu - rekao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati